Изложба "Живоплис"

513
Изложба "Живоплис"

Какво се случва, когато децата имат възможност да творят свободно, когато детската творческа дързост е подкрепена и когато творчеството не е просто един предмет, който някой ти преподава. Това ще ни покажат децата и техните учители в изложбата „Живоплис”.

Експозицията се открива на 4 юни от 18.30ч в TeaHouse (Чайната) на ул. Бенковски 11, а нейни автори са деца от Център за Демократично учене.

Те и преподавателите им вярват, че творчеството е достъпно за всеки, който преживява всичко, което прави.

Младите автори просто грабват четките, плискат бои, рисуват с пръсти, с уста, с крака... На листа изразяват себе си без страх, че някой ще оцени рисунката им, без мисъл дали тя се вмества в нечия представа за красиво и правилно.

Небето няма нужда да е синьо, дървото може да е всякакво, четката е продължение на ръката, платното е твоето поле, в което да разкажеш за онази емоция, която иска да излезе.

Изложбата е организирана от Общност за демократично образование - сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза, основано през 2014 с цел популяризиране на демократичното образование в България.

Центърът за демократично учене е инициатива на Сдружение Общност за демократично образование - прототип на бъдещото Демократично училище.

В него, вече година и половина, деца на възраст от 5 до 12 години растат, учат, творят и имат свободата да бъдат себе си.

Основните ценности в Центъра за демократично учене са

Уникалност

Имаме истинска свобода да бъдем себе си и да изразяваме себе си. Развиваме се като емоционално интелигентни и креативни личности. Разгръщаме заложените в нас таланти и добродетели.

28 художници ще се включат в благотворителна изложба в Сандански

28 художници ще се включат в благотворителна изложба в Сандански. Това каза за Радио "Фокус" - Пирин художникът Илияна Тошева. Тя поясн...

Свобода и Отговорност

Избираме свободно. Осъзнато приемаме и носим последствията от избора си.

Подкрепа

Осигуряваме среда на зачитане, любов и грижа един към друг. Подкрепяме развитието на всеки със собствено темпо и спрямо личните му цели. Вярваме в добронамереността на хората.

Равноправие

Столична библиотека ще отбележи празника 24 май с 3 изложби

Столична библиотека ще отбележи празника 24 май с 3 изложби. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Юлия Цинзова, директор ...

И учители, и ученици участват наравно в сътворяването на учебния процес при взаимно уважение и взаимно зачитане.

Демократично управление

Управлението на училището е прозрачно и децата, учителите и родителите имат право да участват в него.

По време на откриването ще имате възможност лично да се запознаете с младите автори и да разгледате техните творби. Ще можете да им споделите как преживявате картините им, да ги насърчите да продължат по творческия път, а защо не и да закупите някоя от техните творби. Няма да е изненада, ако това се окажат първите публично показани картини на бъдеще изключителни художници.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт