Съвети за избор на сватбен фотограф

1607
Съвети за избор на сватбен фотограф
Снимка: iStock/Guliver

За сватбата наемете фотограф, специализиран в сватбената фотография. Такъв професионален фотограф ще знае, как точно да работи с младоженците. Той ще има усет към ключовите моменти от сватбата, които не бива да се пропускат.

Как да изберем правилния сватбен фотограф

На пръв поглед, изборът на сватбен фотограф ще изглежда доста проста задача. Това е така, защото Интернет ще покаже резултати с търсения за огромен брой връзки към сайтовете на фотографи. Когато проучвате уебсайт за сватбен фотограф, трябва да обърнете внимание на няколко ключови момента.

1. Професионално портфолио за сватбена фотография

Професионалните  сватбени снимки са лицето на професионалния сватбен фотограф. Те са пряк продукт на неговото творческо умение, ярък пример за таланта му и подхода как може да улови най-ярките, искрени и уникални емоции. Тези, които обземат булката и младоженеца в най-незабравимия ден за тях.

Така и изборът ще се спре на фотограф, чиито снимки са най-близки до вас по дух, привличат вниманието и предизвикват необуздано желание да имате същите ярки и цветни снимки в собствения си сватбен фотоалбум.

2. Цената на услугите, цена на сватбена фотосесия

Разходите за услугите на сватбен фотограф са важен фактор при избора. По право няма фиксирани конкретни тарифи. Всеки сватбен фотограф оценява работата си по свое усмотрение. Така, ако обхватът на бюджет за заплащане на сватбени услуги на фотограф не е определен, то тук е добре да хвърлите поглед над следните точки:

Анализирате, какво е включено в цената на сватбения пакет - броят на часовете за снимане; броят на заснети и професионално обработени снимки; дизайн на сватбен материал, фотопечат, сватбена фотокнига и т.н..

Попитате за фотографското оборудване, използвано от сватбения фотограф - камера, светкавици, отражатели, както и за наличието на асистент.

Важно е, също така да се обърне внимание на дизайнерските умения на сватбен фотограф. Способността му да предложи изключителна обработка и ретуш на сватбени снимки, колажи и монтажи от сватбени снимки, както и създаването на сватбена фотокнига (фотоалбум ).

3. Заетост на сватбения фотограф в деня на вашата сватба

Професионален фотограф

Ако фотографът се занимава професионално с фотография, т.е. това не е просто хоби, а работата му директно, тогава, разбира се, той ще се занимава с различни видове фотография. Не отлагайте този въпрос, обадете се, пишете и питайте дали е свободна избраната от вас дата.

Проведете интервю

След като сте е спрели на 4-5 кандидати за ваш фотограф, не забравяйте да се срещнете с всеки лично. Много е важно избраният да ви хареса, да ви е лесно и приятно да общувате с него. Обърнете внимание на начина на общуване, учтивостта, дружелюбността на фотографа. Уверете се, че той наистина ви чува и разбира вашите желания.

Сравнете цените

Цените за различен сватбен фотограф Варна могат да се различават в пъти. Чувствайте се свободни да попитате, какво е включено в цената, как се формира и т.н. Не забравяйте да попитате за авансово плащане за резервация на избраната от вас дата.

4. Актуални тенденции в сватбената фотография

За да опишете на фотографа, възможно най-точно, какъв вид снимки искате да получите, първо трябва да разберете актуалните тенденции в сватбената фотография. Наред с това, такива познания ще са ви от полза, за да разберете, как самият специалист разбира текущите тенденции, дали се занимава със саморазвитие и самообразование.

Съвременните фотографи предлагат на младоженците да се отдалечат от стария, износен стил на сватба и дават предимство на смелите, необичайни решения. През последните години на много популярни станаха:

Репортажното заснемане

То дава предпочитание на реални, не сценични кадри, които предават емоциите на младоженците и гостите. При тях , голямо внимание се отделя на детайлите.

Контрастно осветление

То е много оригинално и необичайно решение. Такива снимки изглеждат живи и стилни.

Снимане на булката в стил будоар

Тук е много важно да не се прескача фината граница, която разделя стилните кадри от вулгарността.

Динамика

Тя не е най-новата, но все пак много популярна тенденция в сватбената фотография. В нея целта е да се уловят младоженци и гости в движение. Това, позволява да се получават интересни, оживени сцени и да се запазят в кадри.

Модна стилистика

Това е друг красив начин да се направят сценични кадри в модерен стил. Изисква се усилена работа и професионализъм.

В заключение:

Прекарайте няколко дни в търсене на подходящ сватбен фотограф. Разгледайте снимки и портфолио на различни специалисти в интернет. Изберете тези, които ви допадат най-много. Това ще 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Министър Найден Тодоров откри българския павилион на Венецианското биенале

В Пловдив откриват изложба, посветена на опазването на околната среда

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт