"Зоотроп" - българската анимация, която си заслужава (ВИДЕО)

5729
"Зоотроп" - българската анимация, която си заслужава (ВИДЕО)

Днес, 29 ноември, ще бъде излъчена първата прожекция на пълнометражния анимационен филм "Зоотроп". Това ще стане в рамките на Киномания. Прожекцията ще започне в 18:30 часа в кино "Люмиер". Официалната премиера на филма ще е след Нова година.

След като сценарият на един филм - анимационен или игрален, е завършен, изниква необходимост участниците в проекта да усетят атмосферата, настроението, тоналността и пространството на бъдещия филм. Тогава идва редът на художниците, които със своето въображение допълват и развиват думите на сценариста и ги визуализират, правейки ги видими за хората от екипа и евентуалните инвеститори, без които киното не може да съществува. Концептуалните рисунки не са сценография или проекти на костюми, въпреки че тези елементи често присъстват в тях. Много често крайният резултат доста се отдалечава от тях, но те служат за солидно начало на проекта и помагат да се изгради окончателната визия за филма, а понякога така го тласват в неочаквана посока, че се налагат промени в сценария и дори в режисурата.

CONCEPTIO е изложба на концептуални рисунки на Пенко Гелев и Сотир Гелев за няколко проекта за анимационни филми, реализирани от тяхното студио. Някои от тях са вече готови филми – "Имаго", "Вектор и Лектор", "Противогаз" и "Зоотроп", а други все още чакат реализация – "Виола", "Призрак" и "Тримата братя и златната ябълка".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт