75 деца ще се забавляват безплатно в библиотеката на Асеновград цяло лято (СНИМКИ)

1733
75 деца ще се забавляват безплатно в библиотеката на Асеновград цяло лято (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград Петър Петров постави началото на "Ваканция в библиотеката". Точно 75 деца на възраст до 15 г. ще се забавляват безплатно цяло лято. Сред идеите, подготвени специално за участниците от библиотечните служители, ще бъдат "Мис и Мистър библиотека", "Звезден талант на библиотеката" и много други. Деца могат да бъдат записвани през цялото лято.

Записват деца за безплатна "Ваканция в библиотеката" в Асеновград

От началото на месец юли ще стартира програмата за деца на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” - „Ваканция в библ...

"Удоволствие е за мен да открия поредното издание на "Ваканция в библиотеката". Радостен съм да видя толкова много щастливи деца и родители тук, които са готови за нови библиотечни приключения. Едно е сигурно - заедно с вас си обещахме, че тази година няма да позволим нa пандемията от COVID-19 да спре срещите ни и ето, че изпълнихме обещанието си. В инициативата се включват над 70 малки асеновградчани, което говори, че интересът към нея продължава да е много висок, а това може само да ни радва. От свое име и от името но кмета на Асеновград доктор Христо Грудев искам да благодаря на родителите за оказаното доверие към Градска библиотека "Паисий Хилендарски" и към общината, чийто основен приоритет са израстването и развитието на децата. Пожелавам на всички участници весело лято, създаване на много нови приятелства и приятни занимания в инициативата "Ваканция в библиотеката"!", приветства присъстващите заместник-кметът Петров.

Събитието е дългоочаквано от асеновградчани и ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 10:00 ч. до 12:00 ч. Отбелязват се 11 успешни години от стартирането на програмата, като юбилейната 10-та годишнина през миналата година не беше чествана поради ситуацията с COVID-19. Целта на инициативата е малчуганите да са по-близо до книгата и знанието. Идеята е да се провокират творческите възможности и талант у децата. Това ще се случи чрез множеството предвидени в програмата работилници.

Идеалната ваканция за всяка зодия

Всички обичаме да си вземем отпуск и да отидем на почивка. Помага ни да се отпуснем и да се подмладим, за да влезем успешно в забързано...

През тази година акцентът на "Ваканция в библиотеката" е "Пътешествия по света". За тази цел ще бъде направен общ поглед към културното наследство и ценности в световен мащаб. Малчуганите ще станат участници и в работилници по приложно изкуство, като ще бъдат подпомагани от доброволци, които вече имат опит в задачите на "Ваканцията". Пред малките асеновградчани ще бъдат представяни различни професии, ще се проведат конкурси, ще се изнасят беседи, в които децата ще се включват активно, и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com