Архимандрит Дионисий може да стане монах в Бачковския манастир

7875
Архимандрит Дионисий може да стане монах в Бачковския манастир

Архимандрит Дионисий, който предизвика сериозно брожение не само в църковните среди с решението си да организира заря за Великден, може да бъде приет от Бачковския манастир за монашеско служение. Решението на Светия синод за отстраняването на архимандрит Дионисий може да бъде съпроводено с изпращането му в духовна обител, информира БНТ.

Покаянието е дълъг път, по който се върви бавно. Затова монасите от Бачковския манастир всеки ден молитвено подновяват обетите си за послушание и целомъдрие. За смирение ще бъде призован и Дионисий и така, след като бъде духовно изцелен, ще е пример за всички християни, заяви игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон. Ако Синодът реши, свещеникът от храма Свети Александър Невски ще служи в Бачковския манастир. И ще остане там, колкото е необходимо според архиереите на църквата.

Архимандрит Дионисий: Получавам заплахи и обиди по телефона

Получавам заплахи и обиди по телефона. Това обяви в предаването „Тази сутрин” архимандрит Дионисий, който наскоро беше отст...

През последните години трима свещеници са били изпратени от Светия синод в Бачковския манастир. Това са Месемврийския епископ Якоб, архимандрит Григории и отец Пахомий от Троянския манастир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com