Асеновград чака втория транш от финансирането за укрепване на свлачищата

1305
Асеновград чака втория транш от финансирането за укрепване на свлачищата

С писмо пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане Асеновград настоя да получи втория транш от финансирането по проекта за укрепване на свлачищата в района на Асеновата крепост.

През август 2015 г. бяха отпуснати малко над 1 200 000 лева. Това е половината от общата сума, нужна според експертите за цялостното възстановяване на срутените участъци по пътя за село Лясково, а именно - 2 121 000 лева. С получените пари бяха извършени дейности по укрепване на три свлачища по отсечката.

Парагрипни вируси настъпват в Асеновград

Заболеваемост от парагрипни вируси, след затопляне на времето, се наблюдава при децата в община Асеновград. Това съобщи за Actualno.com...

„След тежката зима от тази година искрено се надявам да не бъдем изненадани от активизирани свлачищни процеси.“, подчерта сериозността на ситуацията кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов. За целта в средата на месец юни 2016 г.

Общината подаде повторно писмо по преписката до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, но все още отговор няма. През изминалия месец февруари градската управа изпрати нова молба с настояване за отпускане на средства и за предприемане на незабавни мерки и очаква резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com