Дете отказва да излиза навън само след нападение от три бездомни кучета

2171
Дете отказва да излиза навън само след нападение от три бездомни кучета
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

11-годишно момче е в шок, след нападение от бездомни кучета в Асеновград. Ситуацията се разиграла преди два дни в квартал "Баделема", точно когато започна пролетната ваканция и десетки деца излизат навън, за да се забавляват в слънчевото време. Пред блока в махалата стояла и Катя Янчева с внука си Светозар, който е ученик в ОУ "Петко Каравелов" в града.

Детето помолило баба си да отиде до близкия магазин, който се намира само на метри от детската площадка. Тя го попитала дали не иска да отиде с него, но то било убедено, че ще се справи и само. Момчето тръгнало и след няколко минути се чули страшни писъци. Катя веднага скочила от стола и какво да види - внукът ѝ лежи на земята, а върху него едно голямо по размери куче и отстрани още две по-малки.

Две акции по улов на бездомни кучета в Асеновград този месец

Почти три месеца след началото на 2019 г. община Асеновград вече има сключен договор за улов на безстопанствени кучета. През март е пла...

"Не помня как съм станала и съм отишла до детето. При него имаше други деца и една жена, която държеше кол. Те са прогонили животните. Не знам какво трябва да се случи, за да се обърне внимание, че популацията на бездомните кучета в този град и в частност в квартала рязко нараства. Това е пети случай в рамките на една година на нападение от четириноги срещу хора в този район", обяснява притеснено Катя Янчева. Жената е звъннала на 112, откъдето са се отнесли любезно, но тъй като пострадалото дете не е ухапано и няма нужда от спешна помощ, са й обяснили, че освен да подадат сигнала до община Асеновград, друго не могат да направят.

Катя е позвънила и до общинската управа, като потърсила кмета Емил Караиванов, но от там ѝ отговорили, че той в момента е в отпуск. Посъветвали я да изкара медицинско свидетелство за състоянието на детето. Но Светозар няма видими физически наранявания и така съветът на общинарите става напълно излишен. Отговорът говори, че вместо да се предприемат мерки срещу популацията на безстопанствени кучета в Асеновград, следва да разчитаме на доказателства за нападения над хора.

Катя Янчева уверява, че момчето не е провокирало кучетата по никакъв начин нито досега се е страхувало от тях. След този случай, обаче, ситуацията се е променила. Сега Светозар не желае да излезе и да си играе сам навън пред блока, в който живее. Самата Катя Янчева също е била нападана от бездомните животни в "Баделема", тръгвайки за работа в 05:00 ч. сутринта. "Само една сутрин да дойде кметът или някой от ангажираните с проблема от общината и да измине пътя от моя дом до работното ми място пеша така, както всеки ден го извървявам аз. Нищо друго не искам. Нека да видим тогава как ще реагират", приканва жената.

Освен всичко, безстопанствените кучета лаят денонощно. Нито през деня малките бебета могат да бъдат приспани, нито през нощта се спи, коментираха други жители на квартала. И подчертаха няколко пъти, че след всеки улов от зооветеринарния комплекс, броят на бездомните четириноги в района расте осезаемо.

Глутница бездомни кучета нападнаха майка с дете в София

Глутница бездомни кучета в София нападнаха майка и детето ѝ, които за щастие са се разминали само с уплаха. Инцидентът става на метри ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com