Една секция за хора с увредено зрение и три за трудно подвижни на изборите в Асеновград

1271
Една секция за хора с увредено зрение и три за трудно подвижни на изборите в Асеновград
Снимка: БГНЕС

Бризо 59 700 са избирателите в община Асеновград, които тази година ще могат да упражнят своя вот на предстоящите предсрочни избори за Народно събрание на България. Пълнолетните асеновградчани, които ще имат право да гласуват за първи път, наброяват 268.

Данните посочиха от Община Асеновград в днешния предиобед. Възможно е да се получи малка разлика в бройката към края на работния ден, тъй като все още се заличават и допълват лица в списъците. Обичайно, изборният ден ще започне в 7 ч. и ще приключи в 20 ч. на 26.03.17 г. /неделя/.

13 нарушения в изборния ден, за които да внимаваме

"На 26 март имаме възможност да направим своя избор за бъдещия парламент на Република България. Всеки от Вас може да даде своя принос з...

На територията на община Асеновград ще бъдат разположени общо 105 стационарни избирателни секции и две подвижни. Три са определените, устроени в сгради с повече от един етаж, които ще предоставят възможност на трудно подвижните асеновградчани да гласуват. Това са секция №29 в ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград, №55 в ОУ „Никола Вапцаров“ също в града и №63 в училище „Панайот Волов“, намиращо се в асеновградския квартал Долни Воден.

Чрез специализирана кола с подходяща платформа за инвалиди и секция №9, разположена в Клуб на Пенсионера в Асеновград, е осигурен достъп до гласуване и за избиратели с увредено зрение. Общинска администрация ще отговаря на въпроси и ще приема сигнали от граждани в изборния ден на телефони 20 314, 20 341 и 6 91 85 с код 0331. Дежурни служители ще има и в Районна прокуратура и РУ на МВР в Асеновград, както и в Районна избирателна комисия-Пловдив.

Вече е издадена заповед, с която се забранява продажбата на спиртни напитки в магазините и заведенията за обществено хранене на територията на асеновградска община. Забраната влиза в сила от 20 ч. утре /25.03.17 г./ и е валидна до 8 ч. на 27.03.17 г. Изключение се прави само за предварително планираните сватбени и семейни тържества.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com