Жени тичат по токчета в благотворителното състезание "Кифла Run"

3057
Жени тичат по токчета в благотворителното състезание "Кифла Run"
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

"Едно забавно събитие с реверанс към всички дами, които така или иначе тичат в ежедневието си по куп неща и задачи." Така описват инициаторите идеята си за провеждане на първото по рода си състезание в Асеновград, в което дами ще тичат по токчета.

Тази събота (09.03.19 г.), ден след 8-ми март - Международния ден на жената - организаторите от клуб "Тангра", Център за местни инициативи и развитие (МИРА), Спортен клуб "Тритон Екстрийм" и община Асеновград предизвикват дамите да се впуснат в едно по-различно предизвикателство. Те приканват асеновградчанки да се включат в надпреварата по тичане, тъй като всички "тичаме ежедневно, без да е тренировка или за удоволствие. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството. Бързаме, за да се срещнем с приятели, към педиатъра или пък до магазина. Тичаме по какви ли не поводи от съвременния живот, и то без екипировка по всякакви градски терени", припомнят инициаторите на нестандартната надпревара.

Руски депутат се обяви против... високите токчета

Руски депутат предлага да бъдат забранени високите токчета. Олег Михейев, народен представител от прокремълската партия "Справедлива Р...

Точно заради всички тези причини групата асеновградчани решиха да организират състезание по бягане в градска среда. Но не с екипировка, а с всекидневното облекло. Целта е да се покаже пред обществото, че тичането, осъзнато или не, е ежедневие за всяка една дама. Състезанието ще бъде проведено в съпричастност към жените, борещи се с рака на гърдата. Организатори и участници се обявяват с гласност против домашното насилие. Освен всичко, надпреварата по тичане с токчета в Асеновград ще бъде проведен в подкрепа на Лизавета Иванова - асеновградчанката, страдаща от множествена склероза и има нужда от средства за терапията си.

За тази цел ще бъде поставена кутия за дарения. "Кифла Run" ще стартира точно в 11:00 ч. на 09.03.19 г. от централния площад в Асеновград "Академик Николай Хайтов". Маршрутът няма да е повече от километър. Ще премине през фонтана на центъра, моста при старата пловдивска автогара, от кръговото кръстовище наляво към "Железния мост" и обратно към финала на централния площад. "Препоръчително е с официално облекло и обувки, но никой няма да върнем по бански, по шорти, с маратонки или джапанки", казват в заключение организаторите на събитието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com