Лекари недоволстват: 10 лв. дневно им струва паркирането пред работното място

2273
Лекари недоволстват: 10 лв. дневно им струва паркирането пред работното място
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Ръководството на МБАЛ-Асеновград иска Общинският съвет в града да предприеме мерки по предоставяне ползването и стопанисването на паркинга пред сградата на болничното заведение. Искането си пред градската управа ръководството на общинската болница е депозирала чрез докладна записка. Тя е адресирана, както до кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов, така и до председателя на общинския съвет - Драгомир Георгиев.

Докладната е внесена в деловодството на общината още през декември 2018 г., но до момента все още не е влязла за обсъждане и гласуване на заседанията на съветниците. Исканата промяна е с мотив, че медиците от МБАЛ-Асеновград са принудени да плащат такса за паркиране, докато са на работа. По думите на управителя на лечебното заведение - доктор Иван Червенков - не всички хора биват таксувани, а някои плащали само част от дължимите суми, което поражда напрежение между служителите на болницата.

Личните лекари заговориха за такса и при децата

Такса и за децата при личните лекари предлагат от съсловната организация за следващата година. Според Националното сдружение на общопр...

Поради тази причина, през миналата година персоналът на МБАЛ-Асеновград подготви подписка. Към днешна дата таксата за медицинския персонал е в размер на 0,50 лева на час. Т.е. за една работна смяна лекари, медицински сестри и други служители трябва да плащат около 10 лева за ден. Опция, предоставена на МБЛА-Асеновград, от страна на общината, е възможност за абонамент от 60 лева месечно. Той обаче не се ползва, тъй като медиците работят на смени и не е рентабилно абонирането за платено паркиране. С всички тези мотиви лечебното заведение се изправя пред Общинския съвет в града с искане паркингът пред болницата да се ползва безвъзмездно от служителите на лечебното заведение. Ако това се случи, ръководството на болницата планира мястото да бъде почистено и облагородено.

Идеята е да бъде  изградена съвременна система за контрол и да се постави бариера за гражданите, които ползват услугите на болничното заведение. Отделно ще бъде обособен служебен паркинг, който ще е на разположение само за персонала на МБАЛ-Асеновград. Към момента места за паркиране се ползват и от таксиметрови автомобили, като местостоянка, което допълнително усложнява паркирането пред здравното заведение, смята Червенков. Друг вариант, който предлага шефът на болницата, като решение на казуса, е възможността лекарите да бъдат освободени от таксата за паркиране, поне в дните, в които са на работа в болницата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com