Майката на ученичката от Асеновград, която падна в пропастта, я чакала на площада

10563
Майката на ученичката от Асеновград, която падна в пропастта, я чакала на площада

Стабилизирано, но критично остава състоянието на момичето, което пострада тежко при падане в пропаст по пътя за Асеновата крепост. Това съобщиха за Actualno.com от УМБАЛ „Свети Георги“.

6-класничката все още е в кома и не е изведена от интензивното отделение на пловдивската клиника. Няма вероятност ученичката да е била блъсната, потвърди пред медии днес директорът на СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград Петър Шиков.

Разпитани са свидетели на инцидента и учителката. Височината, от която е паднала Анита Кумчева, е около 7 метра.

Ученичка е в кома, след като падна в пропаст край Асеновата крепост

13-годишно момиче от Асеновград е в кома, след като падна в пропастта по пътя за Асеновата крепост. Детето е настанено в реанимацията...

„Мое задължение е в рамките на един час, след като получа информация, да информирам Регионалния инспекторат в Пловдив за инцидента, а те от своя страна, да изпратят информацията до министъра.Днес пиша втори доклад, 24 часа след инцидента, за да посоча промените. Трябва също да опиша и това, как съм организирал спортния празник.“, коментира Шиков.

Той бе категоричен, че родителите не винят никого за случилото се. Директорът на гимназията посочи, че на вчерашната разходка не са присъствали всички 25 деца от класа и учителката е била сама с тях.

Веднага след инцидента, класната ръководителка на Анита е съобщила на директора на учебното заведение какво се е случило. „Когато тя дойде при мен беше много разтревожена. През цялото време плачеше. Разказа ми, че след като децата са посетили Асеновата крепост, на връщане, точно преди да слязат, за да пресекат главния път, спрели. Анита е разговаряла с майка си, която й казала, че ще я чака на площада. След като приключила разговора, момичето се подпряло да си върже обувката и за секунди паднала по склона.

Шиков бе категоричен, че ще бъдат създадени извънредни педагогически съвет и инструктаж на учениците, а когато се организират подобни мероприятия занапред ще се предприемат допълнителни мерки за сигурността на децата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com