Младежи се заеха с облагородяване на парк в Асеновград

1166
Младежи се заеха с облагородяване на парк в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Младежи от асеновградска гимназия започнаха облагородяване на малкия парк в Асеновград. Гимназисти от ПГ „Цар Иван Асен II” засадиха цветя и фиданки на дървета. Младежите запретнаха ръкави, сложиха ръкавици и още рано сутринта се заеха с почистване, засаждане и поливане.

Инициативата е част от споразумението, което учениците сключиха с кмета на общината доктор Емил Караиванов. За зараждането на идеята, Actualno.com Ви разказа през октомври миналата година, а към днешна дата тя вече е в процес на реализация.

Пореден случай с нахапано от куче малко дете

Двегодишно дете е в интензивно отделение, след като е било нахапано от домашното му куче, съобщава кореспондент на Actualno.com. Момич...

Предметът на Договора за сътрудничество между гимназистите и градоначалника включва поддържане на малкия парк в Асеновград. В изпълнение на договорката, две от кръглите съоръжения бяха засадени с Карамфил, Перуника и млад Кипарис. Посланието, което подрастващите отправят чрез примера си, е „да бъде опазено направеното и да се създават все повече хубави неща за родния град“, като се надяват то да достигне до повече техни връстници и до родителите им.

От деня на подписване на договора мястото вече е известно, като „Паркът на Цветните”, както местните наричат накратко училището. „Целта ни е да направим това пространство по-цветно и по-приятно, най-вече заради наближаващия празник на Асеновград.”, посочи в заключение директорът на ПГ „Цар Иван Асен II“ - Йордан Диков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com