Много или малко - вижте колко отдели Асеновград за чистене на шахти

4215
Много или малко - вижте колко отдели Асеновград за чистене на шахти

66 000 лева без ДДС за почистване и поддържане на дъждоприемните шахти, намиращи се на територията на община Асеновград е отделила Общинска администрация, информира кореспондентът ни от града.

Сумата в сключения през юли тази година 12-месечен договор с фирмата изпълнител е на максимално възможната цена, допусната за обществена поръчка чрез публична покана. Предметът на дейност на договорът е “Почистване, поддържане и възстановяване на дъждоприемни шахти на територията на община Асеновград“.

Застрахователи не успяха да осъдят Асеновград заради канализационна шахта - засега

Застрахователно дружество заведе дело срещу Община Асеновград. Причина за подадения иск е нанесена имуществена вреда върху автомобил на...

В тази връзка, общинският съветник от "Зелените" в града Дамян Борисов отправи актуално запитване към кмета на града доктор Емил Караиванов. Въпросът му бе защо месец по-рано същата фирма е предложила като цена на услугата около 45 000 лева, а след това е сключен договор за максималния размер. В отговор кметът на Асеновград обясни, че реалната предложена оферта в действителсност е била по-ниска. Решено е било, обаче, да бъдат предприети превантивни мерки, като се сключи договор на максималната сума, с цел да се избегнат допълнителни плащанията на извънредни възлагания за извършване на услуги от дружеството, заради обективни обстоятелства. Караиванов посочи като пример за непредвидени ситуации отварянето на шахти при проливни дъждове, създаване на реорганизация на движението, както и други възлагания.

Кметът уточни и предметът на дейност на договора. Той включва: почистване от образувани наноси и попаднали твърди отпадъци; подмяна на изгнили кофи; подмяна на капаци или счупени решетки и други. Караиванов допълни, че през есенните месеци, заради обилния листопад, се налага почистването на шахтите да бъде повече от веднъж месечно. Той съобщи също, че от подписването на договора до момента на месец са изплащани суми в рамките между 4 800 лева и 5 900 лева с ДДС.

„Като кмет на община Асеновград не бих искал да виждам снимки на строшени шахтени капаци и няма да допусна такава процедура да доведе до наводнения на дворове, изби и подземни гаражи. Също така няма да търпя някой изпълнител да твърди, че трудът му е скъп и затова иска актуализиране и увеличение на услугата. Всички, в това число и аз, искаме качествена услуга, мотивирано заплащане и санкции, ако работата не е свършена. Искам да подчертая, че ако спрем да мислим, че евтиното е изгодно за общината и скъпата услуга е съмнителна, може би, тогава ще има промяна и в градската ни среда“, заключи изказването си кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com