Общината в Асеновград помогна на отличник, останал на улицата

3285
Общината в Асеновград помогна на отличник, останал на улицата

Ученик от Асеновград беше изправен пред опасността да остане на улицата, след като Дом за деца, лишени от родителски грижи „Таню Войвода“ бе затворен. Той обаче получи подкрепа от Община Асеновград.

19-годишният Стоян Милушев учи и работи, за да покрива ежедневните си разходи. В Дома момчето е било настанено до месец декември миналата година. Когато става ясно, че специализираната институция ще бъде закрита от 01.01.16 г., на Стоян е предложено да бъде настанен в социална услуга „Наблюдавано жилище“, но не в Асеновград, а в Пловдив. Младежът отказал, тъй като учи в асеновградска гимазия и работи в близкото село Бачково, информира кореспондентът на Actualno.com от града.

Разрушена е асфалтовата настилка на пътя към манастира „Света Петка“ край Асеновград

Разрушен е изграденият преди няколко години участък от пътя към манастира „Света Петка“ край Асеновград, предаде кореспонде...

След закриването на Дом „Таню Войвода“, първоначално Стоян заживява при свой приятел, а след това - на квартира. Към момента е ученик в 11-ти клас в ПГ „Свети Димитрий Солунски“, в специалност „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“. Получава стипендия за отличен успех, в размер на 35 лева. Аксиния Каменова, директор на гимназията, възпитаник на която е Стоян, потвърждава, че той проявява съзнателно отношение към учебния процес. Посещава редовно занятията в училище и няма проблеми със съучениците си. „Отговорен е и изпълнява с желание възложените му задачи“, подчертава Каменова.

Стоян работи почасово в заведение в село Бачково, намиращо се на 9 километра от Асеновград, но няма сключен трудов договор. От дълги години бащата на момчето е настанен за лечение в психиатрична клиника. Майката живее в Асеновград, но младежът не поддържа контакт с нея. За да покрие разходите си поне за два месеца за наем и отопление на жилището, което обитава, 19-годишният Стоян Милушев се обръща към Общината с молба за отпускане на еднократна социална помощ в размер на 200 лева. Надява се скоро да започне работа на постоянен трудов договор, за да има възможност да завърши образованието си. Предвид материалното състояние на момчето, общинските съветници на Асеновград бяха единодушни в решението си, като предложиха размерът на сумата да бъде увеличен и одобриха отпускането 500 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com