Ограничават движението на коли в пешеходните зони в ЦГЧ на Асеновград

2355
Ограничават движението на коли в пешеходните зони в ЦГЧ на Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Започна издаването на пропуски за влизане на моторни превозни средства в пешеходните зони в Централна градска част на Асеновград. Пропускателният режим ще се случва в определена часова зона. "Това разпореждане е регламентирано в Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на моторни превозни средства и безопасност на движението на превозни средства и гражданите на територията на град Асеновград, приета през 2014 г. и изменена на 24.10.18 г. През годините подобен контрол е липсвал или не е бил достатъчен", коментира пред медии ресорният заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Ограничението важи за пешеходните зони Централна градска част - площад ”Академик Николай Хайтов”, и улиците "3-ти Март", „Железарска”, „Ради Овчаров” и „Крайбрежна”. Чрез наредбата там са забранени движението, паркирането и престоят на моторни превозни средства. Изключение се прави само за живеещите по постоянен адрес в района. Пропускани в пешеходните зони в часовете от 06:00 ч. до 09:00 ч. ще бъдат само автомобили с пропуски, издадени от община Асеновград и по определени правила. Допускани с колите си ще бъдат само доставчици, които зареждат със стоки търговските обекти, както и инкасо автомобилите. За издаване на пропуск са необходими различни видове документи.

Премахнаха спорна бариера на Гребната база в Пловдив (СНИМКИ)

Свободен е вече достъпът към Младежкия център на Гребната база през улица „Ясна поляна“. Досега откъм стадион „Пловди...

За жители на местата с пешеходни зони, освен заявление, се изискват и документ за самоличност, свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, документ за собственост на жилищния имот и удостоверение за настоящ адрес, който се издава от община Асеновград. Пропуски за коли, с които се извършва зареждане на търговски обекти трябва да представят документ за самоличност на собственика на фирмата, копие от свидетелство за регистрация на моторното превозно средство и служебна бележка, удостоверяваща, че автомобилът обслужва търговски обекти, издадена от самата фирма. За инкасо автомобили се изискват свидетелство за регистрация на моторното превозно средство и документ, удостоверяващ, че колата обслужва финансови институции.

Срокът, в който могат да бъдат подавани заявления за издаване на пропуск, е 15.03.20 г. След това, коли без такъв документ няма да бъдат допускани в пешеходната зона в Централна градска част, обясни Димитров. В случай, че бъдат установени нарушители, ще се търси отговорност от служителите на пропускателните пунктове. Димитров допълни, че заявления за издаване на пропуск могат да се подават както в Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" - в сградата на улица "Васил Левски" в Асеновград, така и при кабинките на бариерите. Там ще има инспектори, които ще приемат документацията. Срокът за издаване на съответното разрешително е 3 дни. Пропуските ще могат да бъдат получени от притежателите им от същото място, на което са били подадени заявленията. Според наредбата, цената на 1-месечен пропуск за 1 кола е в размер на 40 лева. Безплатно в пешеходната зона ще влизат с колите си живеещите в нея асеновградчани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com