Отново Васил Господинов е „Спортист №1 на Асеновград“

2156
Отново Васил Господинов е „Спортист №1 на Асеновград“

Състезателят по вдигане на тежести Васил Господинов спечели приза „Спортист №1 на Асеновград“ за втори път. Асеновградчанинът бе натоварен с нелеката отговорност, като бе избран за първенец сред най-добрите спортни деятели и през 2015 г.

Господинов заслужи тазгодишната титла заради спечеленото 6-то място на Европейското първенство за мъже в Норвегия. Подгласник на щангиста стана таекуондистката Катерина Бейчева. Тя се класира на втора позиция на Европейското първенство за жени в Гърция. Третото място на почетната стълбица зае състезателят по борба Димитър Кумчев, който взе участие в Олимпийските игри в Рио де Жанейро.

С 30 000 лева е поскъпнало почистването на шахти в Асеновград за две години

Около 30 000 лева повече ще плати Община Асеновград за почистване на дъждоприемните шахти, в сравнение с 2014 г. Договорът за следващит...

Четвърти сред „10-те най-добри спортисти на Асеновград“ се нареди Емил Банков. Той е състезател по кану-каяк. През отминаващата година Банков завоюва 8-мо място на едноместно и двуместно кану по време на Европесйкото първенство за юноши в Румъния.

Спечели и златни медали от няколко държавни шампионата в страната. 5-ти се нареди Георги Терзиев – състезател по шинкиокушин. Младата надежда на Асеновград успя да постигне няколко 1-ви места в България и чужбина. Щангистът Ивайло Иванчев стана шести. Той спечели два златни и един сребърен медал на Държавно индивидуално първенство за мъже, както и 2-ро място на международен шампионат. 7-мата позиция си заслужи Иван Чорлов – състезател по кану-каяк.

Той спечели два сребърни медала на Държавния индивидуален шампионат за мъже на едноместен и двуместен каяк на 200 метра. 8-ми останаха Георги Гуглев и Атанас Шулев – партньори в кану-каяк. Те грабнаха 1-во място на Държавния шампионат за юноши на кану на 500 метра и 1 000 метра. Деветата позиция бе запазена за Венцислав Панжилов – състезател по кик-бокс. През 2016 г. младежът спечели златото в категория до 79 килограма на Държавно първенство в Шумен и 2-ра позиция – в Каварна. 10-ти останаха Йордан Григоров и Георги Бакърджиев за постигнатото 2-ро място на 200 метра на двуместно кану на Държавния шампионат за мъже. С приза „Най-проспериращ млад състезател за 2016 г. на Асеновград“ бе удостоен Георги Терзиев /шинкиокушин/. „Футболист №1 на Асеновград за 2016 г.“ стана Александър Христев.

Държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести бе отличено като най-значимото „Спортно събитие в Асеновград на 2016 г.“. В „Отбор на 2016 г.“ се превърна този, на кадетките до 16 г. на Баскетболен клуб „Асеновец“. Призът „Треньор на годината“ си поделиха двама асеновградчани – Петко Чирпанлиев /шинкиокушин/ и Лъчезар Кишкилов /вдигане на тежести/. Името на директора на СОУ „Свети Княз Борис I“ в Асеновград - Петър Шиков – се нареди до тези, на Станимира Петрова и Димитър Кумчев. Тримата бяха наградени с приз за „Популяризиране на асеновградския спорт“.

Деца със специални потребности изразиха вътрешния си свят чрез рисуване и апликация

Умения и талант, изразени в лично творчество и представени пред асеновградска публика, показаха ученици със специални потребности. Над ...

Наградите бяха връчени на официална церемония снощи от кмета и заместник-кметове на общината, общински служители и високопоставени гости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com