Панаир на занаятите радва Асеновград

21636
Панаир на занаятите радва Асеновград

Панаирът на занаятите в Асеновград бе официално открит в Градския парк на града. В програмата по откриването участие със свои танцови и певчески изяви взеха ПФА „Станимака” и ФС „Детска песен - Надежда Хвойнева”, информира кореспондентът на Actualno.com за града.

В Панаира на занаятите се включиха близо 40 майстори. Те представиха не само изделия, които са приготвили, а и уменията в различни занаятчийски сфери. Всяко едно от произведенията, които се представят пред асеновградчани и гости на града, е уникат и изцяло ръчна изработка. Под шапките на шатрите и под звуците на българска народна музика майсторите продължаваха да майсторят на живо пред очите на посетителите.

Малки асеновградски творци изработиха фенери за 24-ти май (СНИМКИ)

Цветни фенери от оризова хартия и картон засветиха в Асеновград миналата вечер. Те са изработени от сръчните ръчички на близо 30 малки ...

В днешния първи ден от Панаира на занаятите в Асеновград бяха показани мехлеми и кремове за красива кожа, ножове и ками, дървени статуиетки и други различни видове дърворезби. Характерните за родопския регион чанове, прибори за хранене от есетествени материали, ръчно изляти свещи, глинени и керамични съдове, автентични музикални инструменти, като тъпани и флейти, също не останаха незабелязани от асеновградчани и гостите на града. Представени пред присъстващите бяха още и творби на изобразителното изкуство, рисувани и релефни икони, различни кожени изделия, бродерии, плетене на макраме, терлици, кошници, шалове и покривки, изработени от истински вълна и лен, уникални шахматни фигури, също направени от дървен материал и други.

Панаирът на традиционните занаяти в Асеновград ще продължи и утре, 31 май. Тогава пред присъстващите ще бъдат показани още и костюми и специалитети. Отново на живо майсторите ще демонстрират своите умения в работата си. А специално за гостите на града ще бъдат открити и щандове „Произведено в Асеновград“. Всеки от посетителите на Панаира, освен че има възможност да се запознае отблизо с различните занаяти, може също и да закупи някои от готовите изделия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com