Стартът на „Персенк Ултра 2015“ е в Асеновград тази нощ

5585
Стартът на „Персенк Ултра 2015“ е в Асеновград тази нощ
Снимка: Наси Маркова

Стартът на ултрамаратона „Персенк Ултра“ ще бъде даден тази вечер. По традиция състезателите ще стартират планинското бягане точно в полунощ от площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград. Това предаде кореспондентът ни от града.

Над 360 бегачи са се регистрирали за участие до момента в дистанциите „Крос Асеновград” /20 километра/, „Орехово Ултра” /80 километра/ и „Персенк Ултра” /130 километра/. Записалите се за първото трасе са близо 150. За 80-километровата надпревара и 130- километровата дистанция са общо 215. Ще участват спортисти от България, Япония, Филипините, Кипър, Гърция, Македония, Сърбия и Америка. Техническата конференция с всички участници ще се състои днес от 16 ч. в зала 601 на Община Асеновград.

Цял квартал в Асеновград е без вода три дни, жителите протестират

Без вода от три дни е цял квартал в Асеновград. Жители излизат на протест, съобщава кореспондентът ни от града. Водоподаването в кварт...

Организаторите на маратона ще представят трасето и определените пунктове по него. В 21 ч. тази вечер пред сградата на Туристическия информационен център в града кметът доктор Емил Караиванов официално ще открие най-голямото спортно събитие "Персенк Ултра 2015“. След това организаторите са предвидили "Паста парти" за всички участници от трите състезания по планинско бягане в Родопи планина.

Няколко часа по-късно, точно в полунощ, ще бъде даден и стартът на ултрамаратона отново пред Туристическия информационен център в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com