Студенти от цял свят обменят образователен опит с ученици и преподаватели от Асеновград

6703
Студенти от цял свят обменят образователен опит с ученици и преподаватели от Асеновград

Десетки асеновградчани и гости на града посетиха първия ден от проекта „Global Citzen Education“. Стартът му бе поставен днес в СОУ ,,Свети Княз Борис I'' в Асеновград. Там ученици, родители и преподаватели се срещнаха и разговаряха с 15 доброволци /студенти/, пристигнали от целия свят, за да обменят опит в образованието. Те ще останат в Асеновград до 19.07.15 г.

Целта на посещението на чуждестранните гости в нашия град е да се покажат на учениците различни възможности и начини на провеждане за обучение.

С футбол в Асеновград събираха пари за паметник на Ботев

Общо 24 отбора подкрепиха благотворителния турнир по мини футбол за събиране на средства, с които да се изгради бюст- паметник на Христ...

Темите, които ще се обсъждат в тази една седмица, са свързани с образователния процес. А именно: Важност на образованието; Формално и неформално обучение; Разлика между информираност и знания; Начини за обучаване; Възможностите след завършване на гимназия. Чуждестранните студенти ще работят с асеновградски ученици от 8- ми до 11- ти клас. Презентациите не включват само теория. Напротив- ще бъдат представени и интерактивни игри, в които участие могат да вземат и учещите в асеновградски училища. Проектът се осъществява още с цел да се пробуди желанието на подрастващите да продължат личностното си и професионално развитие. Доброволците са студенти на възраст между 20 г. и 23 г.. Граждани са на Португалия, Египет, Китай, Франция, Украйна, Виетнам и Пакистан. В Асеновград са настанени в така наречените „приемни семейства“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com