Васил Господинов с трети приз "Спортист на годината" за Асенoвград

1707
Васил Господинов с трети приз "Спортист на годината" за Асенoвград
Снимка: Actualno.com

Трикратен носител на титлата „Спортист на годината“ за Асеновград стана щангистът Васил Господинов. Той бе удостоен с приза за трета поредна година, след като отново постигна значителни успехи във вдигането на тежести. Господинов се класира на шестата позиция на Световното първенство по вдигане на тежести в Анахайм, САЩ, в категория 105 кг.

Освен това, по-рано през годината младият спортист си заслужи титлата европейски вицешампион на първенство в Сплит, Хърватия.

Автогарата и мостът при пазара в Асеновград вече функционират

От днес (11 декември) автогарата в Асеновград възобновява обслужването на автобуси. Превозите по автобусните линии до Пловдив и селата ...

Пред Actualno.com Васил Господинов заяви, че не е достатъчно доволен от постиженията си до момента. Той сподели, че първоначално контузии са попречили да вложи всички свои сили в състезанията. А по-късно му е диагностициран здравословен проблем – запушване на потна жлеза, което би могло да се отстрани единствено оперативно. За да не отпадне спортистът напълно от битката към световната титла болката му е временно парирана. Но това не е решение на проблема и тепърва ще стартира лечение. „Това, че Васил не е доволен от представянето си през отминаващата вече година, е добър знак. Означава, че догодина ще бъде още по-всеотдаен. Един спортист остане ли доволен от себе си, значи ще остане на същото равнище или ще започне да се спуска надолу.“, посочи личният треньор на Господинов – Лъчезар Кишкилов, който бе избран за „Треньор на годината“. На второто място в класацията „Спортист на годината“ за Асеновград застана Димитър Кумчев – състезател по свободна борба.

Шахматистката Антоанета Стефанова се нареди на третата позиция от почетната стълба. Четвърти е асеновградчанинът и състезател по шахмат Иван Чепаринов, прославил името на Асеновград по света. Петото място си заслужи щангистът Ивайло Иванчев. Емил Банков грабна шестата позиция за постиженията си в първенства по кану-каяк. Състезателят по киокушин Атанас Иванов се класира на седмото място, а на осмо се наредиха две дами - Атанаска Томова и Даяна Узунова – двойка екип в кану-каяк.

Веселина Чирпанлиева спечели деветото място за годишните си успехи по киокушин. Тя грабна и отличие за „Най-перспективен млад състезател“. Същият приз бе връчен и на състезателката по тенис на корт Габриела Георгиева. Десети в спортната класация се позиционира гребецът Тодор Колевски. В специалната категория „Футболист №1“ на Асеновград за 2017 г. бе избран Тодор Тодоров от мъжкия отбор на ФК „Асеновец-2005“. Държавното отборно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки бе определено за „Спортно събитие на годината“.

Баскетболния тим на момичетата от „Асеновец-2005“ стана „Отбор на годината“. С приза „Популяризиране на асеновградския спорт“ бе удостоена Виолета Стамболийска – почетен гражданин на Асеновград, изтъкнат спортист и общественик. Същата титла бе връчена и на Мария Йовкова, която в двойка заедно с унгарската си партньорка Фани Харастович се отличи, като европейски шампион по тенис на маса на Първенство в Гимараеш, Португалия. Крайната статистика сочи, че за последните 12 месеца асеновградските спортни клубове са завоювали общо 220 медала, 55 от които - златни, 73 - сребърни и 92 – бронзови.

Обвиниха шефа на МБАЛ-Асеновград, че харчи много за представителни разходи

Премахнаха контрольора на МБАЛ-Асеновград с решение на Общинския съвет в града. Мотив за искането на част от съветниците е, че длъжност...

Преди да започне официалната церемония по връчване на приза „Спортист на годината“ бе почетена паметта на тримата велики асеновградски спортисти, починали през 2017 г. В едноминутно мълчание, изправени на крака и смирено склонили глава, всички присъстващи се поклониха пред примера, добротата, всеотдайността, човечеността и професионализма на Павел Бойчев, Велик Капсъзов и Георги Станков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com