15 души са заложниците в Сидни, редуват се да държат знамето на Фронт Ан-Нусра

16135
15 души са заложниците в Сидни, редуват се да държат знамето на Фронт Ан-Нусра
Снимка: Gettyimages

15 души са заложници в кафенето в центъра на Сидни, твърди журналистът от Channel 7 Крис Ризън. Прозорците на редакцията на ТВ канала, в който той работи, гледат към улица "Мартин плейс", на която се намира заведението.

По думите на Ризън, които той е написал в Twitter, сред заложниците има млади и и по-възрастни хора. Деца сред тях няма.

Похитителят от Сидни обяви исканията си*

Полицията продължава преговорите с въоръжения мъж, който държи заложници в кафене в Сидни, съобщи ТАСС. „Преговорите продължават...

Заложниците се редуват да държат знаме с надпис на арабски, за който се предполага, че е символ на Фронт Ан-Нусра. Преди малко хората, които са в плен вече 10-ти час, са били нахранени, а после са събрани в едната част на кафенето.

Журналистът отбелязва още, че след като петима души от заложниците успяха да се измъкнат от заведението, похитителят „бил много възбуден и крещял на останалите заложници.”

От полицията все още не уточняват дали тези хора са били пуснати или са успели да избягат.

Припомняме, че неизвестен и въоръжен мъж държи за заложници няколко души в кафене на Lindt в центъра на Сидни. Инцидентът е станал в 10 ч. сутринта местно време. Заложниците са служители на заведението и негови посетители. Няколко часа по-късно петима от похитените успяха да се освободят, това са трима мъже и две жени. До момента похитителят иска да разговаря с премиера на Австралия Тони Абът, както и да му бъде донесено знаме на Ислямска държава.

Още двама заложници успяха да избягат от похитителя в Сидни

Още две жени успяха да избягат от кафенето Lindt в центъра на Сидни, където неизвестен държи между 20 и 40 души като заложници, съобщи ...

Освен това той е заявил, че в Сидни са заложени четири бомби. Две от тях са в кафенето, а други две се намират в централната търговска част на града. До момента полицията не е открила взривните вещества.

Австралийският премиер Тони Абът определи като "извънредно тревожен" инцидентът с вземането на заложници, който стана в понеделник в абсолютния център на Сидни.

"Засега не знаем какви са мотивите на престъпника, не е известно имат ли те политическа основа, въпреки че съдейки по някои признаци, те имат политически характер", каза той. Абът отказа да коментира каквито и да е детайли от случилото се, защото "операцията продължава и информация за протичането й ще предоставя полицията".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com