4 протестиращи бяха убити при сблъсъци с полицията в Непал

2879
4 протестиращи бяха убити при сблъсъци с полицията в Непал

Най-малко 4 протестиращи бяха простреляни фатално в южната част на Непал, а десетки бяха ранени през уикенда при сблъсъци с полицията по време на демонстрации срещу новата конституция на страната, съобщава BBC.

Демонстрантите, които са били убити, са членове на общността мадхеси, която има силни етнически връзки с Индия. Те твърдят, че новата конституция не им предоставя адекватно представителство.

Кувейт арестува няколко души, предоставяли оръжие на "Ислямска държава"

Властите в Кувейт са арестували няколко души, за които се смята, че са прехвърляли оръжия и пари за членове на „Ислямска държава&...

Протестиращи блокираха границата между Индия и Непал, откакто конституцията беше гласувана през септември, като правителството на Непал твърди, че общността мадхеси открито е подкрепена от Ню Делхи. Индия отрича подобни обвинения.

Блокадите парализираха Непал, който осъществява повече от три четвърти от търговията си с Индия. Цените на хранителните стоки са се увеличили и запасите от стоки от първа необходимост, като лекарства, привършват. Блокадите също пречат на възстановяването на страната след земетресенията по-рано тази година, убили над 6000 души.

Властите заявиха, че повече от две дузини полицаи са били ранени, а няколко линейки нападнати по време на размириците този уикенд.

Автор: Руслан Трад

Над 30 души загинаха при атентат на пазар в Нигерия

Най-малко 32 души бяха убити, а десетки други ранени при експлозия на пазар в североизточния нигерийски град Йола, съобщава Червеният к...

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com