Ал-Багдади изнасилвал многократно американска заложничка

13516
Ал-Багдади изнасилвал многократно американска заложничка

Лидерът на „Ислямска държава” Абу Бакр ал-Багдади многократно е изнасилвал Кайла Мюлер – американска доброволка, която почина в плен на джихадистите. Ал-Багдади я провъзгласил за своя жена.

Това е разкрило 14-годишно иракско момиче, което е било държано в плен заедно с Мюлер и други момичета, които са държани като сексуални робини, предаде АФП.

Хърватия все още не потвърдава убийството на неин гражданин от ИД

Хърватското външно министерство не може да потвърди убийството на хърватския гражданин Томислав Салопек от бойци на терористичната гр...

Лидерът на ИД често посещавал къщата, където са били държани момичетата, за да се среща с финансовия лидер на ИД Абу Саяф. При всяко от посещенията си Ал-Багдади насилвал Мюлер.

Кайла Мюлер бе американска активистка и хуманитарна работничка. Беше отвлечена в сирийския град Алепо през август 2013 г. Според ислямистите тя е била убита на 6 февруари т.г. след въздушен удар на международната коалиция. Обстоятелствата около смъртта й са неясни.

Момиче от язидски произход, което наскоро е избягало от плена на ИД, разказа пред световните медии, че преди и след всяко от изнасилванията на джихадистите, насилниците се молили. Когато тя ги е умолявала да не я нараняват, са ѝ отговаряли, че имат право да ѝ посягат, защото според Корана така са по-близо до Господ.  

Експерти коментираха, че този тип обяснение на изнасилванията би привлекло много млади мюсюлмани от крайно религиозни групи, в които сексуалните взаимоотношения преди брака са напълно забранени.

ИД пусна собствено мобилно приложение

Джихадистката групировка "Ислямска държава" вече има собствено мобилно приложение за Android, с което поддръжниците ѝ ще имат достъп д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com