Американски безпилотен самолет бомбардира ИД в Сирия

7862
Американски безпилотен самолет бомбардира ИД в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Американски безпилотен самолет бомбардира мишена в контролирана от "Ислямска държава" (ИД) територия в Северна Сирия, като излетя от турска територия, съобщава AFP.

Това е първата въздушна атака на самолет на САЩ, който излита от турска територия. "Безпилотен самолет на САЩ извърши въздушен удар в Сирия в близост до Рака", заяви турски официален представител, посочвайки града, който джихадистите определят за своя столица. 

"Ислямска държава" заплашва да убие хърватски заложник до 48 часа

Бойци на "Ислямска държава” (ИД) в Египет заплашиха да убият заложник в рамките на 48 часа, предаде Associated Press. Ислямистит...

Дронът излетял от военновъздушната база Инджирлик в Южна Турция, която Анкара отвори за американски военни за въоръжени нападения на цели в Сирия. 

По-рано днес турският външен министър Мевлут Чавушоглу заяви, че Турция е готова да започне "цялостна" борба с ИД в Сирия редом със САЩ. 

Миналия месец Анкара заяви, че ще позволи на американските военни самолети да започнат атаки от авиобазата Инджирлик в южната част на Турция, която се намира само на 200 километра от позициите на ИД в Северна Сирия. 

Пентагонът обяви тази седмица, че американски въоръжени безпилотни самолети за излетели от Инджирлик за провеждане на мисии над Северна Сирия, но това беше първата извършена въздушна атака.

"Ислямска държава" иска Трета световна война

Терористите от "Ислямска държава" възнамерявали да се обединят с бойци на "Ал Кайда" и "Талибан", за да създадат "непобедима армия" и д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com