Австралийският премиер няма намерение да подава оставка

10049
Австралийският премиер няма намерение да подава оставка
Снимка: Gettyimages

Австралийският премиер Тони Абът не възнамерява да подаде оставка, независимо от острите критики срещу него включително от собствената му партия, предадоха световните агенции.

"Нашето правителство има намерение да продължи работата си върху задачите, които са ни възложили австралийците, избирайки нашата Либерал-национална коалиция на вота през 2013 г., подчерта правителствения ръководител." Въпросът за оставката му е предмет на дебати в политическите среди и медиите в Австралия във връзка със значителния срив на рейтинга на личната му популярност и в светлината на поражението на управляващата коалиция на изборите в щата Куинсленд в събота.

Абът дразни „Ислямска държава“, нарича ги с мразено от тях име

Премиерът на Австралия Тони Абът лази по нервите на джихадистката групировка „Ислямска държава“ като я нарича с име, която ...

В отговор на критиките Абът призна, че последните два месеца са били много тежки за правителството, "но това не означава, че трябва да се извърши кардинална промяна в неговата политика".

Премиерът обеща, че тази година кабинетът ще отдели главното си внимание за решаване на ключовите социално-икономически задачи: създаване на нови работни места, справяне с бюджетния дефицит и развитие на крупните инфраструктурни проекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com