Автокрадци задигнаха 97 коли в Нова Зеландия, заловени са

2578
Автокрадци задигнаха 97 коли в Нова Зеландия, заловени са
Снимка: iStock

Сигурно такава е била мечтата на автокрадците: Цял паркинг, пълен с коли под наем. Автомобилите били в отлично състояние, готови за движение, с ключовете на контактите.

Автоджамбазите започнали да действат под прикритието на необикновено тежките новозеландски ограничения, съобщи ВВС.

Кражбите на луксозни автомобили продължават

Между 4 и 6 луксозни автомобила изчезват безследно всеки ден в столицата. Част от тях пътуват безпроблемно в Арабския свят, превърнати ...

Те прорязали дупка в оградата на компанията за автомобили под наем в Оукланд Jucy, махнаха портите от пантите и започнали да вадят колите от паркинга една по една.

Нова Зеландия по време на карантината заради коронавируса беше почти замръзнала, така че кражбата била лесна. Може би дори твърде лесна, защото похитителите се завръщат за поредната партида автомобили. И след това още един път…

Откраднати са общо 97 автомобила.

„За да бъда честен, това беше като удар в стомаха“, сподели пред BBС Том Ръденклау, ръководител на отдела за отдаване под наем на Jucy. "Не можехме да повярваме, че докато всички в страната дават своя принос и се грижат един за друг, някой може да отиде на такъв нахален грабеж", казва той.

Самата компания не забелязала кражбата, докато не била уведомена от полицията. Колите били на резервен паркинг, кражбата е станала през празничен ден, в края на април и никой не е проверил дали тези 97 автомобила са на мястото си.

Нова Зеландия без открит заразен с коронавируса вече 24 часа

Нито един нов случай на COVID-19 в Нова Зеландия за последните 24 часа, предаде БГНЕС. От миналата седмица хората в Нова Зеландия могат...

В този момент на практика няма трафик по пътищата на Нова Зеландия, тъй като беше в сила карантината. Но полицията не спряла да патрулира.

"Разбрахме, че изглежда подозрително", каза полицаят Мат Сърхой. "Автомобилите привлякоха вниманието заради техния стил на шофиране. В резултат на това няколко патрулни коли тръгнаха в преследване. Когато стана ясно, че имаме голям брой автомобили на Jucy, които са били там при необичайни обстоятелства, решихме, че са били откраднати и предупредихме компанията", продължи инспекторът.

Ако кражбата се случи в нормален ден, би било неприятно, но този инцидент изглеждаше особено възмутителен, защото в този момент страната правеше всичко възможно да се справи с пандемията на коронавирус.

В крайна сметка карантината, „вдъхновила“ автоджамбазите да извършат кражбата, помогна за тяхното залавяне. Според полицията липсата на трафик по пътищата помогнала за намирането на автомобили и тези, които ги откраднали.

Повечето коли вече са върнати на Jucy. Общо 85 автомобила бяха върнати, а 29 души бяха арестувани по подозрение за участие в кражбата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com