Бездомно филипинче вдъхнови хиляди да учат

11007
Бездомно филипинче вдъхнови хиляди да учат

Тази снимка на бездомно момче от Филипините, което пише домашното си на светлината от ресторант „МакДоналдс”, се превърна в сензация в интернет и вдъхнови хиляди хора да обърнат по-голямо внимание на образованието си.

Студентката по медицина Джойсе Торефранка направила снимката в град Кебу и я публикувала в профила си във Facebook. Кадърът е споделен от стотици, пише BBC. На него се вижда как 9-годишният Даниел Кабрера коленичи на земята и пише домашните си на малка дървена пейка, използвайки светлината от близкото заведение.

Липсата на образование убива повече от наркотиците

Недостатъчното или просто некачественото образование се оказва също толкова опасно за човека, колкото и тютюнопушенето. Според статисти...

„За мен като студент това беше много впечатляващо. Детето ме вдъхнови да уча още по-здраво”, пише Джойс. Много други хора в социалната мрежа споделят, че са се почувствали по същия начин.

ABS-CBN News са издирили детето. Оказва се, че баща му е починал, когато домът им е бил разрушен от пожар. Даниел имал болно братче или сестриче (не се уточнява) и му се налагало да пише домашните си навън, близо до друг ресторант, в който работи майка му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com