Богаташите в Таджикистан масово карат крадени от Германия коли

40674
Богаташите в Таджикистан масово карат крадени от Германия коли

Политическият и социален елит на Таджикистан масово кара крадени от Германия коли. Става въпрос за близо 200 автомобила, които са проследени до азиатската държава и вече са станали собственост на роднини и приятели на президента на страната Емомали Рахмонов, съобщава германският вестник „Билд", цитиран от "24 часа".

Колите с германска регистрация, между които има 93 BMW-та, са проследени чрез GPS от спецзвеното „Westwind", съставено от германски и литовски следователи. Случаят е предизвикал обтягане на отношенията между Берлин и Душанбе, твърди „Билд".

Бялото е най-популярният автомобилен цвят

Замисляли ли сте се кой е любимият ви цвят за автомобил? Защото статистиката показва, че където и да се намирате по света, шансовете да...

След като властите в Таджикистан не отговорили на молбите за съдействие при разследването, германският правосъден министър Томас Хейлман уведомил за случая тогавашния външен министър Гидо Вестервеле. Той от своя страна е привикал през миналата година посланика на Таджикистан по повод случая.

„Повечето от колите са притежание на хора, които имат бизнес или са от семейства, свързани с роднини на президента на Таджикистан", е написал Хейлман до Вестервеле. До този момент отговор от официалните власти в Душанбе във връзка с молбите за съдействие няма".

От германското външно министерство заявиха само, че с Таджикистан се провеждат разговори във връзка със сътрудничеството в борбата с организираната престъпност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com