X
 
 

Дипломатическо напрежение между Турция и Египет

5026 6
Дипломатическо напрежение между Турция и Египет
Снимка: iStock/Guliver
Временно управляващият посолството на Турция в Кайро е бил извикан на разговор в Министерството на външните работи на Египет, съобщи РИА Новости. Поводът е критиката на Анкара по адрес на Кайро заради задържания сътрудник на Анадолската информационна агенция.

Вчера египетската полиция е обискирала офиса на сътрудника в Кайро и е арестувала четирима служители, сред които и един турски гражданин. Турското външно министерство осъди категорично ареста, предаде БГНЕС.

Борисов заминава на посещение в Египет

Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на посещение в Египет, където утре, 15 януари, ще участва в официалното откриване на...

„Националните сили за сигурност задържаха един от турските комитети на електронни медии като част от усилията за разкриване плановете на терористичната група "Мюсюлмански братя” и подкрепящите я държави да навредят на страната (Египет - ред.) и да разрушат нейните устои”, се казва в разпространено по-рано заявление на Министерството на вътрешните работи на Египет.

От там съобщават, че са задържани четирима членове на този „комитет”, единият от които е турски гражданин, а останалите трима са членове на „Мюсюлмански братя”. Комитетът е действал под прикритието на изследователски център, създаден от „Мюсюлмански братя” с подкрепата на Турция.

Той е изготвял „негативни съобщения, съдържащи невярна и измислена информация за политическата и икономическата ситуация, както и относно обстановката в областта на сигурността и правото” в Египет. Тази информация след това е била предавана в щаб-квартирата на агенцията в Турция.

Турско-египетските отношения се влошиха след свалянето на президента Мохамед Морси през юли 2013 г. и последвалите кръвопролития и сблъсъци. Турският президент Ердоган осъди действията на египетските военни спрямо привържениците на сваления президент.

Тежка катастрофа в Египет взе над 20 жертви

Повече от 20 души са загинали при тежка катастрофа на магистралата между египетските градове Порт Саид и Думят в Северен Египет, пише Б...

През август 2013 г. Анкара и Кайро отзоваха своите посланици за консултации, след което Египет обяви турския посланик за persona non grata, а Турция на свой ред направи същото по отношение на египетския посланик.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  пидоРашка, не се прави на ощипана мома, Путя и Ердоган са астрални близнаци.
 • ощипана мома до горния дженадър 2.1 ощипана мома до горния дженадър преди 1 месец Профил на трол?
  А кой беше тоя пидоРашка???Да не е твоят "астрален"тъпкач дето редовно ти отпушва аспуха????
  : 2 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И той к'вОООО...?
  : 0 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  2. Калмука Циклоп !
  : 0 !
 • Упсьььь....Анадолу пак се уака 1 Упсьььь....Анадолу пак се уака преди 1 месец Профил на трол?
  Задържани са четирима членове на този „комитет”, единият от които е турски гражданин, а останалите трима са членове на „Мюсюлмански братя”. Комитетът е действал под прикритието на изследователски център, създаден от „Мюсюлмански братя” с подкрепата на Турция.
 • турският президент Реджеб Ердоган 1.1 турският президент Реджеб Ердоган преди 1 месец Профил на трол?
  Вай...Вай...Аллах...Къ не ги е срам!Ша ми задържат мюслюманските ми братя...
  : 3 !