X
 
 

Един от най-уважаваните австралийски свещеници влиза в затвора за блудство с деца

1769 0
Един от най-уважаваните австралийски свещеници влиза в затвора за блудство с деца
Снимка: Getty Images/Guliver
Кардинал Джордж Пел, най-високопоставеният католически духовник, обвинен за сексуално насилие досега, не успя да се отърве от присъдите си в Австралия, предаде БГНЕС.

Пел беше затворен за предварителен срок от шест години през март, след като беше признат за виновен в малтретирането на две момчета в катедралата в Мелбърн през 90-те години. Той продължи да пледира невинност. Апелативният съд обаче отхвърли аргумента на Пел, че присъдата е несправедлива.

Третият най-влиятелен човек във Ватикана обжалва присъда за насилие над деца

Австралийският кардинал Джордж Пел напусна затворническата си килия, за да се яви на изслушването по обжалването на присъдата му за сек...

Бивш служител на Ватикана, 78-годишният Пел сега ще остане в затвора поне докато не получи право на условно освобождаване през октомври 2022 година.

Миналия декември съдът единодушно осъди Пел за сексуално малтретиране на 13-годишните момчета след литургия в катедралата "Св. Патрик" и за малтретиране на едно от момчетата отново по друг повод. Пел оспори присъдата, като заяви, че е "неразумна", тъй като няма достатъчно доказателства за съдебните заседатели, които да го осъдят извън разумното съмнение.

Адвокатите на духовника казаха, че съдебните заседатели са разчитали твърде много на "непотвърдените доказателства" на единствената оцеляла жертва. Но жалбата на Пел беше отхвърлена от трима съдии в Апелативния съд на австралийския щат Виктория в сряда.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално