X
 
 

Експлозия в джамия в Пакистан, има убити и ранени

1471 0
photo of Експлозия в джамия в Пакистан, има убити и ранени
Снимка: Getty Images/Guliver
Най-малко двама души бяха убити, а 25 са ранени след взрив в джамия в Югозападен Пакистан по време на петъчните молитви, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Шефът на провинциалната полиция Мохин Хасан Бът заяви, че експлозията - последното от поредицата нападения в реституираната провинция Балуджистан - е причинена от взривена с дистанционно бомба в град Кучлак. "Двама души, включително молитвеният водач на джамията, бяха убити, а 25 други бяха ранени при взрив в джамия", посочи служителят на реда.

Нападнал джамия в Норвегия е официално обвинен в тероризъм

Мъжът, който нападна джамия в Осло с огнестрелно оръжие, се яви в съда. На 21-годишният Филип Мансхаус беше повдигнато обвинение в теро...

Втори полицейски служител, Абдул Раззак Чема, потвърди данните за инцидента и броя на жертвите в джамията, северно от столицата на провинцията Куета.

Припомняме, че Балуджистан, най-голямата и най-бедна провинция на Пакистан, граничеща с Афганистан и Иран, е потънала в ислямистки, сепаратистки и сектантски бунтове. Балуджистан е ключов за Китайско-Пакистанския икономически коридор (CPEC), част от инициативата на Пекин „Един пояс, един път“.

CPEC се стреми да свърже китайската западна провинция Синдзян с пакистанското пристанище Гвадар, предоставяйки на Пекин достъп до Арабско море. 

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители