„Газпром“ е построила близо 650 км от „Турски поток“ и 1380 км от „Силата на Сибир“

4061
„Газпром“ е построила близо 650 км от „Турски поток“ и 1380 км от „Силата на Сибир“
Снимка: iStock/Guliver

До края на годината „Газпром“ ще е построила две трети от общата дължина на магистралния газопровод „Силата на Сибир“ – около 1380 км, както и 650 км от „Турски поток“. Това съобщи ръководителят на руската енергийна компания Алексей Милер, предават ТАСС и "Фокус".

„Строим линейната част на газопровода „Силата на Сибир“ и до края на годината ще бъдат завършени 1380 км. Това са две трети от дължината на газопровода. И абсолютно точно, в срок до 20 декември 2019 година, ние ще започнем да доставяме газ в Китай“, заяви той. „Ние завършихме строителството на две нитки от морския участък на газопровода край руското крайбрежие, а в момента работим изключително в икономическата зона на Турция. Към днешна дата вече са построени повече от 650 км от газопровода, което се равнява на малко повече от 35% от общата дължина на морския участък на „Турски поток“".

В Полша разследват бивш вицепремиер за неизгоден договор с "Газпром"

От септември насам прокуратурата в Полша води разследване по подозрение в превишаване на правомощията и неизпълнение на служебните зад...

В момента „Газпром“ строи газопровода „Силата на Сибир“, по който газта от кладенците в Източен Сибир (Чаяндинския в Якутия и Ковиктинския в Иркутска област) ще бъде транспортиран, както на руския пазар (през Хабаровск до Владивосток), така и за износ в Китай. Отклонението на газопровода за източните райони на Китай, получило името „източен маршрут“, ще бъде построено на руско-китайската граница в района на Благовещенск (на противоположния бряг на река Амур е разположен китайския град Хейхе).

Контрактът с Китай

Съгласно контракта, подписан на 21 май 2014 година между „Газпром“ и Китайската народна петролна корпорация ( China national Petroleum Corporation, CNPC), по „източния маршрут" ще се осъществява доставка на 38 млрд. куб. м. газ годишно в продължение на 30 години. Сумата на контракта е 400 млрд. долара.

"Турски поток"

"Газпром" не изключва строителството на нови газопроводи към Европа

Руският газов гигант „Газпром“ не изключва възможността да е необходимо строителството на нови газопроводи, които да удов...

„Газпорм“ започна строителството на морския участък на газопровода „Турски поток“ край руското крайбрежие на Черно море на 7 май. Проектът предполага построяването на газопровод по дъното на Черно море до европейската част на Турция и по-нататък към границата с Гърция. Дължината на морската част на тръбата трябва да е около 910 км, а сухопътната част по турската територия – 180 км.

“Северен поток 2“

„В строго съответствие с графика, върви подготовката за началото на строителството на газопровода „Северен поток 2“. Тук ние работим с европейските компании. Към днешна дата, финансирането на проекта от европейска страна върви абсолютно точно. Конкретно, преди няколко дни те изпълниха финансовите си задължения за 2017 година“, заяви Милер.

Според неговите думи, през 2017 година „Газпром“ е увеличил доставките на газ в чужбина с 6%, в сравнение с показателите от 2016 година – до повече от 190 млрд. куб. м.

Лондон обсъжда с "Газпром" доставки на още газ

"Газпром" обсъжда с Великобритания възможностите да се удовлетвори нарастващото търсене на газ“, заяви един от ръководителите на ...

„През миналата година ние регистрирахме абсолютен исторически рекорд на износа на природен газ – 179,3 млрд. куб. м. А в края на 2017 година този показател ще бъде превишен, доставеното количество ще нарасне до повече от 190 млрд. куб. м. Отбелязвам също, че историческите си рекорди за внос на руски газ ще бъдат подобрени в няколко страни. Говорим най-вече за най-големите потребители на суровината – Германия и Турция“, подчерта Милер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Земетресение от 5,6 разтърси Турция

Иран: Не сме използвали най-модерните ракети в атаката срещу Израел

Иран: Знаем къде са всички ядрени обекти на Израел, готови сме за удар

Антъни Блинкен отива в Китай: Кога и защо

Солена глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища в Турция

Заради змия в купето: Влак-стрела закъсня в Япония

Летището в Дубай все още не работи нормално (ВИДЕА)

Индонезия издава предупреждение за цунами след изригването на вулкан (ВИДЕО)

САЩ одобряват израелска операция в Рафах, ако няма по-голям удар по Иран?

След наводненията в Дубай: Българи са блокирани на летището

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com