"Хамас" опитали да пратят дрони над Израел

26607
"Хамас" опитали да пратят дрони над Израел
Снимка: Getty Images / Guliver

За пръв път (Хамас) използваха тактика, за която не предполагахме, че те могат да използват, а именно опит за употреба на дрони, които те изпращат над нашата територия, оборудвани с експлозивно устройство. Опитите им не бяха успешни. Това каза посланикът на Израел за България Н. Пр. Шаул Камиса Раз на пресконференция по повод ескалиралото напрежение между Израел и Ивицата Газа и започналата сухоземна операция от страна на Израел, след като Хамас отказаха да водят мирни преговори с Израел, предаде "Фокус".

Ракетният обстрел, който продължава вече повече от седмица, не можа да постигне своите цели. Има убит само един израелски гражданин, коментира още дипломатът. Той добави: "Друга тактика, която не бяхме виждали, е опитът да се използват военноморски командоси, които да влязат и да атакуват територията на Израел през морето. Друго притеснително, което се случва за пръв път и което е и най-опасното, това са опитите да бъдат вкарани големи терористични групи през въпросните тунели".

Израел и "Хамас" договориха трайно примирие

Израелските власти и групировката от Ивицата Газа „Хамас” се споразумяха за прекратяване на военните действия, което да вле...

Според Камиса Раз военната операция на територията на Ивицата Газа е много трудна, сложна и опасна. Той обясни: Първата цел на тази фаза от военната операция е да се унищожат прокопаните десетки, по наши предположения, тунели, чиято цел е бойците на Хамас да могат да минат под защитната стена и под защитните постове на Израел и да могат да извършват своите атаки на територията на Израел. Според това какво ще открием на място е възможно целите на операцията да бъдат промени, както и сроковете за постигане на крайната цел.


.

 

 

"Хамас" отхвърли египетския план за примирие в Ивицата Газа

Групировката "Хамас" е уведомила официално Египет, че не приема предложението за примирие в Газа. Това каза говорител на радикалното па...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com