X
 
 

Иран предотврати втора масирана кибератака

1063 0
Иран предотврати втора масирана кибератака
Снимка: iStock/Guliver
Иран предотврати втора масирана кибератака срещу страната в разстояние на една седмица, съобщи министърът на комуницакиите в страната, цитиран от BBC.

Мохамад Джавад Азари-Джароми заяви, че атаката е била насочена към иранските електронни правителствени системи, но не даве повече подробности.

Техеран твърди, че никой не е успял "да хакне" Иран

Иран обяви, че нито една кибератака срещу ислямската република не е била успешна, след като американските медии съобщиха, че САЩ са ста...

Подобна атака имаше и в сряда, като разследващите смятат, че отново е била насочена към правителствените сървъри.

В профила си в twitter Джероми обяснява, че правителствените експерти са предотвратили нападение с "добре известния APT27", който експертите свързват с хакери, свързани с Китай.

Без да дава допълнителни подробности, министърът заяви, че сървърите и хакерите са били „проследени“.

През изминалата седмица министърът отхвърли съобщения, че милиони ирански банкови сметки са били хакнати.

Съвет към Белия дом посочи Русия, Китай, Иран и КНДР за киберзаплаха за САЩ

Русия, Китай, Иран и Северна Корея извършват редовно кибератаки по политически, икономически и други причини, а целите на тези държави ...

Според различни международни анализатори Иран е бил обект и на хакерска атака през месец юни, когато се счита, че американски хакери са искали да сринат компютърните системи на страната.

БГНЕС припомня, че напрежението между САЩ и Иран се повиши, след като миналата година САЩ се оттеглиха от ядрена сделка през 2015 г. между Иран и световните сили и възстановиха санкциите, като предизвикаха икономически срив в Иран.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители