Иран ще изстреля маймуна в Космоса за годишнината от Ислямската революция

29935
Иран ще изстреля маймуна в Космоса за годишнината от Ислямската революция

Иран ще изстреля в Космоса маймуна в началото на февруари в чест на годишнината от Ислямската революция от 1979 г., заяви ръководителят на Иранската космическа агенция Хамид Фазели, цитиран от Интерфакс.

„Сега имаме около четирийсет маймуни и една от тях ще трябва да се отправи към Космоса. Това ще се случи в периода от 31 януари до 10 февруари, когато ще се празнува годишнината от победата на Ислямската революция от 1979 г.”, посочи Фазели.

Иран ще направи атомна бомба до 2014 г.?

Иран е в състояние да направи поне една атомна бомба до средата на 2014 г. като санкциите срещу Ислямската република отслабват иконом...

Това събитие ще ознаменува първата стъпка по пътя на подготовката на Иран за изпращането на човек в Космоса, което от своя страна се планира да се случи в близките четири - пет години.

От 2009 г. насам Иран вече изпрати три спътника в орбитата. През февруари 2010 г. бе изпратена и "капсула" с плъх, костенурки и насекоми.

Предишният опит за изпращане на маймуна в космоса бе през 2011 г., но той завърши с провал, който Техеран призна дискретно, без да даде допълнителни подробности за причините.

Последният успешен космически опит на Иран бе на 3 февруари 2012 г., когато беше изстрелян наблюдателният сателит "Навид". Той отбеляза 33-тата годишнина от ислямската революция.

Откриха части от скелета на Млечния път

Астрономи идентифицираха нови части от нашата галактика – Млечния път, които се явяват съставни части на нейния „скелет&ldq...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com