Израел и САЩ изпитаха ново ПРО за прехващане на цели в Космоса

4492
Израел и САЩ изпитаха ново ПРО за прехващане на цели в Космоса

Израел проведе пробен старт на ракети на комплекса "Хец-3", предназначен за унищожаване на цели на границата на земната атмосфера и Космоса, съобщава РИА Новости, като цитира Втори канал на израелската телевизия.

"Хец-3" ("Стрела-3") се разработва като елемент на ешелонирана система за противоракетна отбрана на Израел, която според замисъла трябва ефективно да противостои на цялата номенклатура от потенциални заплахи – от самоделни реактивни снаряди от арсенала на палестинските бойци до иранските балистични ракети с неконвенционални бойни заряди.

Къде са ракетите на САЩ в Европа и колко е глобална противоракетната им отбрана?

Планът на Вашингтон за създаване на система за противоракетна отбрана (ПРО), която надеждно да защитава територията на най-влиятелната ...

Подобно изпитание, проведено през декември миналата година, завършило с неуспех. В хода на експеримента станала грешка в проследяването на целта. По-късно отбранителното министерство на Израел потвърдило информацията за полета.

В рамките на изпитанията, които израелските военни и компаниите разработчици провеждали съвместно с американската агенция по ПРО, радарите от комплекса засекли старта на ракети мишени, командният център анализирал информацията за целите и построил траекторията на полета на ракетата, която осъществила прехващането.

Израелските медии пишат, че преди около година изпитанията завършили с неуспех поради това, че системата не успяла да захване целта и тогава било взето решение за отказ от пускането на противоракети.

"Успехът на днешния тест е важна крачка в развитието на възможностите на Израел да се защитава от съществуващите и потенциални заплахи от подобен род", подчертава отбранителното ведомство в анонс на новите изпитания на комплекса, преди той да влезе на въоръжение.

Плановете за разполагане на ПРО в Европа няма да бъдат променяни

Плановете за разполагане на система за противоракетна отбрана (ПРО) в Европа няма да се променят, заяви пред руската телевизия "Русия...

Противоракетната отбрана на Израел сега се осигурява от комплекси Patriot и "Хец" от предишна модификация и от "Железния купол".

Израел и САЩ са провели първите летни изпитания на "Хец-3" през февруари 2013 година на един от израелските полигони над акваторията на Средиземно море. Тогава противоракетата била пусната успешно и прелетяла по екзоатмосферна траектория с излизане в Космоса в съответствие с плана за изпитание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия