Израел ще строи нови домове за заселници върху окупирани територии

1825
Израел ще строи нови домове за заселници върху окупирани територии
Снимка: Getty Images / Guliver

Израел одобри изграждането на 1 936 нови преселнически домове върху окупирани палестински територии, съобщи АФП.

89% от новите домове ще бъдат издигнати в „населени места, които Израел може да се наложи да евакуира при бъдещо мирно споразумение с палестинците“.

Бенямин Нетаняху разкри смели планове за Западния бряг

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви днес серия от мащабни планове, включително постигане на признаване от САЩ на суверенитета на...

Територията на селищата значително се е увеличила при премиера Бенямин Нетаняху и неговия съюзник президента на САЩ Доналд Тръмп.

Нетаняху се бори за политическото си оцеляване, изправен пред обвинения в корупция и след като не успя да състави ново коалиционно правителство след изборите през април и септември. Премиерът, който бе обвинен през ноември в подкуп, измама и нарушаване на доверието, сега е изправен пред трети парламентарни избори през март.

„Въпреки липсата на ясен мандат, това правителство се грижи както обикновено - да продължи масовото насърчаване на вредното и ненужното строителство на окупирана територия и на места, които Израел ще трябва да евакуира“, се казва в съобщение на „Пийс Нау“, организацията, съобщила за изграждането. "Нетаняху продължава да саботира перспективите за мир, като влече Израел в антидемократична еднодържавна реалност, наподобяваща апартейд."

Според организацията, 1 150 от единиците са одобрени за „депозит“ или фаза първа от процеса на планиране. Общо 786 единици са получили окончателно одобрение, включително 258, които предстои да бъдат построени в Хареша, "незаконна територия" на запад от град Рамала на Западния бряг.

Планът на Тръмп за Израел и Палестина - истина ли е това, което излезе в арабска медия?

Йерусалим ще остане единен град под израелски контрол с някои отговорности, споделени с палестинската държава, включително Западния бря...

Израел окупира Западния бряг и Източен Йерусалим в шестдневната война от 1967 г. с ход, никога не признат от международната общност. Съгласно международното право селищата му се считат за незаконни и се разглеждат като основна пречка за мира. Около 600 000 израелски заселници живеят на Западния бряг и анексирания от Израел Източен Йерусалим сред около 2,9 милиона палестинци.

В края на миналата година администрацията на Тръмп заяви, че вече няма да смята израелските селища в окупираните територии за незаконни. Този ход беше приветстван от съюзника на Тръмп Нетаняху, докато палестинците бяха възмутени.

Европейският съюз, Организацията на обединените нации и други обаче подчертават, че продължават да смятат селищата за незаконни.

Според „Пийс нау“ броят на новите домове за преселници, одобрени от Израел, почти се е удвоил, откакто Тръмп встъпи в длъжност през януари 2017 г.

Нетаняху: Възможна е военна операция в ивицата Газа

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разпореди подготовка за евентуална военна операция срещу ислямистите в ивицата Газа. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com