Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелските войници се оттеглиха от втората по големина болница в Газа

22 февруари 2024, 21:30 часа • 1569 прочитания

Израелските сили са се изтеглили от болницата „Насър“ в ивицата Газа, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на министерството на здравеопазването на палестинския анклав.

Още: Израел се оплака от систематично сексуално насилие от "Хамас"

Световната здравна организация заяви, че болницата, която се намира в южния град Хан Юнис, който е вторият по големина в ивицата Газа, е спряла работа миналата седмица след едноседмична обсада на израелските сили, последвана от техен щурм срещу здравния комплекс. Болницата „Насър“ е втората по големина в ивицата Газа и е от критично важно значение за палестинската територия, предава БТА.

Още: "Доктрина Дахия"*: След Газа - Израел срещу Ливан, ще има ли нова война?

"Насър" е напълно извадена от експлоатация", зави по-рано днес говорител на здравното министерство на контролиращото анклава радикално палестинско движение "Хамас", цитиран от Ройтерс. "Само четирима души от медицинския персонал в момента се грижат за пациентите на територията на болницата", каза за агенцията говорителят Ашраф ал Кидра.

Още: Нетаняху: Няма да платим всяка цена за освобождаването на заложниците в Газа

До днес "Насър" беше най-голямата действаща болница в ивицата Газа, като тази седмица бе обсадена от израелските сили, които влязоха в нея в четвъртък. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес