Кери: САЩ подслушаха телефонни разговори на руски агенти в Украйна

38449
Кери: САЩ подслушаха телефонни разговори на руски агенти в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Държавният секретар на САЩ Джон Кери твърди, че американското разузнаване е подслушало в източните райони на Украйна телефонни разговори на руски агенти. Това съобщи вашингтонското интернет издание "Дейли бийст", цитирано от ИТАР-ТАСС и БТА.

"Разузнаването ни дава записи на разговори на оперативни работници от спецслужбите, които получават заповеди от Москва. Разликата в акцентите, в идиоматиката, в езика, е очевидна за всички. Ние точно знаем кой дава тези заповеди и откъде идват те", цитира изданието думите на Кери, който е говорил миналата седмица на закрита среща на Тристранната комисия във Вашингтон.

В Луганск сепаратистите превзеха сградата на регионалната администрация

Повече от 3000 проруски активисти щурмуваха сградата на регионалната администрация в източния украински град Луганск, предаде БГНЕС. Д...

"Не случайно са идентифицирани някои лица, които преди са се намирали в Крим, а сега са в Източна Украйна. Всички нас ни вземат за глупаци, да не говорим за това, че то е предизвикателство към нашите разбирания за поведение през двадесет и първия век. Това е бандитизъм, поведение на бандитска държава. Най-лошата от възможните форми на поведение", казал очевидно възмутеният Кери.

Той не назовал имена на конкретни висши руски служители, уличени от записите, но твърди, че те доказват, че Русия преднамерено провокира безредици в Източна Украйна и лъже за това американските политици и широката публика, отбелязва "Дейли бийст".

Представители на Държавния департамент и на канцеларията на Директора на националното разузнаване не отговорили на исканията за коментар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com