Китай и Русия разтревожени от намерението на Пхенян да изстреля сателит

3371
Китай и Русия разтревожени от намерението на Пхенян да изстреля сателит
Снимка: Guliver/Getty Images

Китай изрази сериозно безпокойство, след като Северна Корея обяви намерението си скоро да изстреля ракета-носител със сателит и призова Пхенян да прояви сдържаност, предаде AFP.

"Изпитваме сериозно безпокойство във връзка с въпроса", заяви на редовна пресконференция говорител на китайското външно министерство. Той призова Северна Корея да се въздържа от действия, които биха могли да доведат до ескалиране на напрежението на Корейския полуостров.

Около 25 000 деца в Северна Корея страдат от недохранване заради сушата

Около 25 хиляди деца в  Корейската народно-демократична република (КНДР) страдат от недохранване заради поразилата страната през м...

Външното министерство на Москва също излезе със становище, че е силно разтревожено в от предстоящото изстрелване на ракета носител от Северна Корея. "Принудени сме да констатираме, че смятайки да наруши за пореден път изискванията на Съвета за сигурност на ООН, севернокорейската страна демонстрира предизвикателно пренебрежение към общопризнатите норми на международното право", подчертава руското дипломатическо ведомство.

По-рано днес Северна Корея е уведомила ООН, че планира да изстреля спътник за наблюдение на Земята между 8 и 25 февруари, съобщи ТАСС, като се позова на Международния съюз за телекомуникации (МСТ) и на Международната морска организация (ММО).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия