Китай – лидерът в броя на Интернет потребителите

3464
Китай – лидерът в броя на Интернет потребителите
Снимка: Thinkstock Images

Китай е световният лидер, когато говорим за брой потребители в Интернет. Над половин милиард (500 000 000) са потребителите на Интернет в Китай. Това означава, че в глобален мащаб един на всеки петима потребители е китаец.

Любопитно е, че процентът на китайците, които са онлайн, се е увеличил значително само за последните 10 години. През 2006 г. едва 11 процента от населението на Китай е имало достъп до Интернет, докато през 2015 г. вече цели 50% от жителите на азиатската държава ползват услугите на глобалното уеб пространство.

По-голямата част от тях населяват градовете, като едва ¼ от потребителите на Интернет в Китай живеят на село. Най-голям е бил ръстът на потребителите в азиатската страна през 2007 г.

Най-активните потребители на Интернет остават жителите на Северна Америка, където над 80% от населението има постоянен достъп до глобалното уеб пространство.

На второ място се нареждат австралийците – повече от 2/3 от населението на Австралия ползва Интернет в своето ежедневие.

Европейците сме чак на трето място по потребление на Интернет в света, като мнозинството от нас (над 60%) има ежедневен достъп до уеб пространството.

40% от латиноамериканците, 35,6% от живеещите в Близкия изток, близо 30% от азиатците и по-малко от 15% от африканците използват Интернет. Глобално погледнато, около 40% от населението на Земята има такъв досатъп.

Използвани източници: InternetWorldStats.net; CR – Net Ratings; CNNIC.cn – Internet Statistics.

Aвтор: Теодор Спасов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com