"Комерсант": Западът иска Русия да приюти Асад

3317
"Комерсант": Западът иска Русия да приюти Асад

Западът убеждава Русия да даде политическо убежище на сирийския президент Башар Асад, след като в събота в Женева беше постигнато споразумение за принципите на политически преход в Сирия, пише днес в. "Комерсант".

"Западните страни и най-вече САЩ предприемат активни усилия да убедят Москва да приеме сирийския ръководител и да му даде политическо убежище", посочва вестникът, цитирайки руски дипломатически източник. Ние обаче не сме имали и нямаме намерение да приемем Асад, добавя този източник.

Западен дипломатически източник пък нито потвърди, нито отрече пред "Комерсант" информациите за такова "настоятелно предложение", направено на Москва.

"Гардиън": Асад е получавал съвети от Лондон как да потуши бунтовете

Лондонски кардиолог е давал съвети на сирийския президент Башар Асад как да потуши бунтовете срещу управлението му, включително и как д...

В събота петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН плюс Турция и някои арабски страни се споразумяха за принципите за преход в Сирия, където бунтът срещу режима на Башар Асад прерасна във въоръжен конфликт. Макар името на Асад да не фигурира в този документ, в него се казва, че сирийците трябва да решат своето бъдеще и че "няма никакъв шанс те да позволят Асад да остане на власт", посочи говорителката на Държавния департамент на САЩ Виктория Нъланд, цитирана от "Комерсант".

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com