Лавров: Русия няма да допусне американска намеса в руските избори

4661
Лавров: Русия няма да допусне американска намеса в руските избори
Снимка: Gettyimages.com

Русия няма да допусне вмешателството на Вашингтон в изборите, които ще се проведат в Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от агенция ТАСС.

„Не знам какви са плановете на посолството на САЩ, но имаше много епизоди, когато американските дипломати бяха замесени в незаконни дейности. Съответните наши служби са длъжни да вземат мерки“, каза първият дипломат на Руската федерация.

Лавров: Опасността от конфликт между САЩ и Северна Корея е голяма

Русия се надява, че във Вашингтон и Пхенян ще се върне „здравият разум“, предава ТАСС. Руският външен министър Сергей Лавр...

По неговите думи в американското посолство в Москва работят много руски граждани. Той смята, че в съответствие с Виенската конвенция, те могат да извършват само и единствено техническа работа, но не и да се занимават с „дипломатически дейности, включително политическите им аспекти“, уточнява още агенция "Фокус".

„Не са редки случаите, когато тези сътрудници на американското посолство из наетите местни, се разхождаха из разни региони, провеждаха въпроси към населението, как то се отнася към губернаторите си и въобще федералните власти. В такива ситуации вежливо настояваме нашите американски колеги да прекратяват служебни отношения с тези хора“, каза още Лавров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com