Лавров: Ще подкрепим сирийските бунтовници, подкрепяни от Запада

13392
Лавров: Ще подкрепим сирийските бунтовници, подкрепяни от Запада
Снимка: Gettyimages

Москва е готова да поддържа подкрепяните от Запада бунтовници в Сирия срещу групировката „Ислямска държава“.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в студиото на телевизионното предаване „Новините в събота със Сергей Брильов.

"Российская газета": България си сътрудничи с Русия само на думи

България само на думи е готова да си сътрудничи с Русия, когато нещата стигнат до дела – трябва да гледаме какво ще решат в голем...

Руската страна е готова да сътрудничи с патриотичната опозиция, а също да подкрепя от въздуха така наречената „Сирийска свободна армия“. Но „ни отказват предоставяне на информация къде, според американските оценки, се намират терористите, а къде патриотичните опозиционери“, добави Лавров.

"За нас най-важното е да се свържем с хората, които ще представляват авторитетно един или други въоръжени групи, противопоставящи се включително на тероризма“, поясни още министърът.

Той също разкри, че на вчерашните преговори във Виена САЩ са отказали координирани с Русия действия срещу тероризма в Близкия изток. "Нашето военно присъствие в Сирия се оценява от мнозинството - и от мнозина публично - като най-ефективният отговор срещу терористичната заплаха, особено на фона на продължаващата цяла година кампания на американската коалиция срещу „Ислямска държава“, която за този период само увеличи териториалните си завоевания. Голяма грешка е отказът на американците да координират с нас своята антитерористична кампания. Ние сме готови за такава координация максимално дълбоко“, отбеляза ръководителят на руската дипломация.

Той също подчерта, че сред външните фактори за разрешаване на сирийския конфликт трябва да присъстват Иран, Египет, Катар, Обединените арабски емирства и Йордания.

Бойко Борисов: Руснаците да слушат по-внимателно какво съм казал

„Имах упрек към тях. Трябва да му благодаря, че той коментира това, което казвам. Не го прави често, но аз много ценя неговото мн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com