X
 
 

Лекари извадиха от стомаха на 3-годишно дете 31 магнитни топчета

1204 0
Лекари извадиха от стомаха на 3-годишно дете 31 магнитни топчета
Снимка: iStock/Guliver
Лекарите в спешна болница в руския град Томск с помощта на фиброгастроскопия отстраниха 31 магнитни топчета от стомаха и червата на тригодишно момче, съобщиха руски медии.

Детето е успяло да избегне сериозни наранявания и сериозна операция, съобщава БГНЕС.

Пред репортери медиците казали, че с помощта на фиброгастроскопия, използвайки мощен магнит, отстранили топчетата от стомаха на детето. По чудо били избегнати сериозни последици, тъй като родителите проявили достатъчно бдителност и се обърнали навреме към лекарите.

Обяснено е, че топчетата били части от конструктор, който се състои изцяло от такива магнити. В същото време силата на привличане между топчетата е такава, че детето не може да ги раздели с пръсти и го прави със зъби. Така се стигнало до „магнитната закуска“ на момченцето.

Според пресслужбата, ако хирурзите не са били успели, тогава детето щяло да бъде подложено на сериозна операция и потенциално получаване на наранявания на стомашно-чревния тракт.

"Ако магнитите се слепят заедно тогава те няма да се отделят. Появяват се множество перфорации, което завършва с перитонит. Стомахът и червата на детето изглеждали като надупчени с куршуми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители