Луксозен затвор за богаташи отваря в Камбоджа

4585
Луксозен затвор за богаташи отваря в Камбоджа
Снимка: Ministry of the Interior of Cambodia

Изграждането на специално крило към затвора "Прей Сар" в столицата на Камбоджа Пном Пен, оборудвано с "търговски" килии с повишен комфорт, ще бъде завършено скоро, съобщава местният вестник "Пном Пен".

Новото крило на затвора се строи от частна фирма, упълномощена от Министерството на вътрешните работи на страната, което след като бъде пуснато в експлоатация, ще стане заведение за лишаване от свобода от нов тип под управление на държавата, се казва в съобщението.

В новото крило на затвора ще има по-големи килии от обикновените в затворите в Камбоджа. Те са разделени в четири категории: предназначени са за един, двама, трима или четирима затворници.

Местата в такива килии са предназначени за затворници, които имат достатъчно пари да платят за изтърпяване на затвор или предварително задържане в по-удобни условия, отколкото в стандартна килия, в която 30 или повече затворници могат да бъдат държани на 30 кв. метра.

През първите 45 години цените за "наемане" на килиите с повишен комфорт ще се определят единствено от фирмата-оператор, която ще плати на държавата част от парите, получени от затворниците, а останалите средства ще бъдат насочени към погасяване на строителните разходи и печалба на компанията, се казва в доклада.

Чужденци бяха арестувани в Камбоджа за изпълнение на "порнографски танци"

В неделя Камбоджа обяви, че е арестувала 10 чуждестранни туристи, които са „пяли и танцували порнографски“. Групата, която...

Решението за изграждане на "търговско" крило на затвора бе взето през 2016 г., за да позволи на затворниците с достатъчно средства да излежават присъдите си в по-комфортни условия и да създадат допълнителен източник на доходи за държавата.

Площта на парцела, на който е построено новото крило на затвора "Прей Сар", е един и половина хектара, колкото и парцелът, на който е основното крило на затвора, съобщава РИА Новости.

Правозащитните организации на страната са против откриването на "търговския" затвор, чието съществуване, според тях, би нарушило принципите на справедливостта, както и би понижило прага на зачитане на закона и на страха от наказание сред богатите, се казва в доклада.

Камбоджа, както и нейните съседи, като Тайланд, Лаос и Мианмар, са известни със своята пренаселеност на затворите. В много затвори в тези страни половината затворници спят в килиите седящи на пода, поради факта, че площта на помещението не е достатъчна, за да могат всички да легнат. Освен това не във всички затвори в региона осъдените затворници са отделно от разследваните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Заради пренаселеност: Китайски алпинисти останаха блокирани на скала повече от час (СНИМКА+ВИДЕО)

Малайзия включва орангутани в дипломацията си

Изтребител F-16 се разби в Сингапур

Заради повреда в колесника: Товарен самолет кацна аварийно в Истанбул (ВИДЕО)

Забравиха го в колата: 7-годишно дете загина в ОАЕ

"Хамас": Това е последният шанс на Израел да си върне заложниците живи (ВИДЕО)

САЩ потвърдиха: Спрели са продажбата на тежки бомби за Израел заради Рафах

САЩ: Граничният пункт "Керем Шалом" ще бъде отворен утре

Нетаняху отхвърли предложението за прекратяване на огъня в Газа

Отровен обяд: Жената, сервирала свинско с гъби, от което умират трима, пледира невинност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия