X
 
 

Може ли Турция да почне да произвежда С-400 заедно с Русия?

2677 4
photo of Може ли Турция да почне да произвежда С-400 заедно с Русия?
Снимка: Russian Ministry of Defense
Русия и Турция преговарят за съвместното производство на части от ракетната система С-400. Това заяви ръководителят на руската компания за износ на оръжие "Ростек", цитиран от Anadolu Agency, предаде Агенция "Фокус".

Припомняме, че досега Турция произвеждаше някои от компонентите на F-35, но това беше спряно точно заради сделката за С-400.

Русия предлага изтребители Су-35 на Турция, вместо американските F-35

Руската държавна корпорация "Ростех" е готова да продаде изтребители Су-35 на Турция в случай, че има интерес от турска страна, заяви н...

Турция се интересува от най-новите руски бойни модули, системи за противовъздушна отбрана с различен обхват и противотанкови системи, каза Сергей Чемезов в интервю за агенцията в Москва. Според него двете страни водят разговори за възможна руска помощ за Турция при създаването на национална система за противовъздушна отбрана на далечни разстояния.

Чемезов припомни, че Русия ускори доставката на С-400 в Турция. "Подобна практика на световния пазар на оръжия е рядкост. Но руската индустрия потвърди своите възможности и ние вървим строго според графика. Първите доставки на компонентите на системата бяха извършени този месец", каза той.

"Военно-техническото сътрудничество между Москва и Анкара демонстрира положителна динамика. Благодарение на тесния и конструктивен диалог между политическото ръководство на нашите страни и бизнес контактите между индустриалните кръгове и институции, ние успешно преодоляваме опитите на конкурентите да се намесват в нашите отношения. Ние имаме редица съвместни проекти за разработване на съвременни самолетни и хеликоптерни системи, компоненти за бронирани превозни средства, сервизно обслужване на доставените оръжия", каза още Чемезов.

"Готови сме за различни формати на технологично сътрудничество, включително в такива високотехнологични области като аерокосмическата индустрия, хеликоптерното строителство и енергетиката", добави ръководителят на "Ростек".

Турската благодарност за Путин заради С-400 - специален бюрек

Хасан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе в книгата на Гинес, възнамерява да изпече традиционния турски бюрек за през...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители