Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 30 цивилни са загинали при американски въздушни удари срещу Сирия

01 декември 2018, 09:45 часа • 3922 прочитания

Сирийската държавна телевизия твърди, че повече от 30 цивилни граждани са били убити в резултат на въздушен удар на оглавяваната от САЩ международна коалиция срещу село в източната сирийска провинция Дейр ез Зор.

Дамаск многократно е обвинявал коалицията, оглавявана от САЩ за причиняване на цивилни жертви, докато извършва въздушни операции в Сирия.

Централното командване на САЩ все още не е коментирало обвиненията на Сирия, като въздушният удар се случва само два дни, след като сирийските медии обвиниха коалицията около САЩ за избиването на шестима цивилни в град Хаджин в провинция Дейр ез Зор.

През последните няколко месеца сирийските държавни медии обвиниха коалицията в предизвикването на цивилни жертви, докато извършва бомбардировки в Дейр ез Зор.

Въпреки че нито потвърждава, нито отрича информацията за жертви при последните си въздушни удари, коалицията по-рано призна, че провежда операции в района.

Оглавяваната от САЩ коалиция провежда операциите си в Сирия от 2014 г. без одобрението на сирийския режим, както и без мандат на ООН.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес