X
 
 

Над 370 нелегални мигранти задържани на западния бряг на Турция

636 0
Над 370 нелегални мигранти задържани на западния бряг на Турция
Снимка: Getty Images/Guliver
Около 371 нелегални мигранти бяха задържани при няколко операции по западния бряг на Турция, съобщиха източници на сигурност за „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

Членовете на местната брегова охрана в егейската провинция Измир задържаха общо 216 мигранти като част от две операции в крайбрежни квартали. Едната група е от 119 афганистанци и 7 лица с африканско гражданство. Втората група е била в две отделни лодки и се състои от 35 сирийци, 13 палестинци и 42 централноафриканци.

Без решение: В Босна хиляди мигранти са в риск

Зимата вече настъпи в Босна. Хиляди бежанци, които влязоха в страната, надявайки се да преминат през границата към Хърватия - и по този...

Междувременно при две операции на юг, в провинция Айдън, турската брегова охрана залови две гумени лодки, превозващи 47 сирийци, 26 палестинци, 13 афганистанци, 3 сомалийци, 2 иракчани и един човек от Йемен.

Друга група също е заловена, състояща се от 63 мигранти от Палестина, Сирия, Сомалия и Йемен, пътували в лодки.

Всички задържани мигранти са предадени на местните миграционни власти.

През 2018 г. в Турция са задържани около 268 000 нелегални мигранти. Турция е ключова транзитна точка за нелегалните мигранти, които целят да преминат в Европа, за да започнат нов живот, особено за бягащите от войната и преследване.

3000 мигранти са се опитали да влязат в Унгария от Сърбия за месец

Според последните данни на унгарската полиция, около 3000 мигранти са се опитали да влязат през ноември нелегално в ЕС. Това е най-голе...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители