Нетатяху под натиск от разследване на полицията

1176
Нетатяху под натиск от разследване на полицията
Снимка: Getty Images / Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отправи нападки срещу детективи, за които се твърди, че са на път да препоръчат обвиняването на премиера в приемане на подкупи, предаде AFP, цитирана от БГНЕС.

Натискът върху Нетаняху се засилва, тъй като полицията, която води дългогодишно разследване срещу него, се подготвя да предаде препоръките си на главния прокурор следващата седмица.

Нетаняху: Иран иска да превърне Ливан в ракетен обект

Иран иска да "превърне Ливан в един гигантски ракетен обект" Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху и предупреди за последс...

Израелските медии съобщиха, че от полицията се очаква да препоръчат обвинението за подкуп, измама и нарушаване на общественото доверие.

Израелските власти отказаха да коментират публично тези информации. Очаква се на генералния прокурор да му бъдат необходими седмици или месеци, за да реши как да продължи, след като получи препоръките.

В сряда вечерта полицейският комисар Рони Алшеих каза в интервю за телевизионния Канал 2, че срещу детективите, проверяващи Нетаняху, са били изпратени частни следователи, за да изровят мръсотия за тях.

Нетаняху изпрати отговор във Facebook късно в сряда, в който атакува полицейския комисар, наричайки внушенията, че е изпратил частни следователи на такава мисия "абсурдни".

"Шокиращо е да открием, че комисарят е повторил погрешното и абсурдно предложение, че премиерът Нетаняху изпраща частни следователи след разследването на полицията срещу него", се казва в публикацията.

Нетаняху: Йерусалим ще остане столица на Израел при всяко мирно споразумение

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху изнесе реч пред делегатите на Световния икономически форум в Давос в четвъртък и заяв...

Той също така се позовава на твърдения, че съмненията за сексуален тормоз срещу шефа на екипа, разследващ Нетаняху, са опит да го компрометират заради разследването.

"Всеки честен човек би си помислил как хората, които казват такива заблуждаващи неща за министър-председателя, могат обективно да го разследват и честно да дават безпристрастни препоръки", се казва в текста. "Голяма сянка надвисна тази вечер върху полицейските разследвания и техните препоръки, свързани с министър-председателя Нетаняху".

Разследването поставя вероятността Нетаняху, министър-председател почти 12 години, в крайна сметка ще бъде принуден да подаде оставка.

Полицията разследва Нетаняху по подозрения, че получава скъпи подаръци, включително скъпи пури, от заможни поддръжници като холивудския продуцент Арнон Милчан и австралийския милиардер Джеймс Пакър. Твърди се, че съпругата му получавала бутилки розово шампанско. Допуска се, че стойността на подаръците възлиза на десетки хиляди долари.

Нетаняху също е разследван дали е търсил тайна сделка за благоприятно отразяване на работата му като премиер от издателя на най-продавания в. „Йедиот Ахронот“.

Заради Йерусалим Нетаняху нарече ООН "дом на лъжите"

ООН е „дом на лъжите“. Това заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в четвъртък преди гласуването в Общото събрание на ...

Според израелските медии се очаква полицията да препоръча обвинение по първия случай, но по втория не е взето решение.

Нетаняху е бил разпитан седем пъти от полицията по обвиненията.

Също така се провежда отделно разследване, при което близки до Нетаняху са били разпитани от полицията за закупуването на немски подводници.

Нетаняху не е посочен като заподозрян в това разследване, но проверката се добавя към натиска, трупащ се върху него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com